Barça

Les presses del Barça per renovar Messi: "Pensàvem que els 'timings' serien més curts"

Laporta vol tenir-ho enllestit abans del 30 de juny, dia que s'acaba el contracte que va signar el 2017

4 min
Joan Laporta felicitant Leo Messi després de guanyar la Copa del Rei.

BarcelonaFa setmanes que les converses a les oficines del Camp Nou van en la mateixa direcció. "Com tenim la renovació de Messi?" La incògnita s'havia mantingut fins aquesta setmana, quan el jugador va donar el sí al president, confirmant que acceptava la proposta per seguir dos anys més al Barça. Ara bé, amb la paraula de Messi no n'hi ha prou. Cal redactar i tancar els últims serrells del contracte. Un procés molt complex que està en mans dels advocats especialistes, sota la supervisió del club i del futbolista. No hi ha data fixada per a l'anunci, però a Barcelona hi ha pressa per tancar el tema el més aviat possible. Primer, per acabar definitivament amb un dels pilars del projecte esportiu de cara a la temporada vinent. I, també, perquè hi ha altres contractes i patrocinis que estan pendents que s'oficialitzi que Messi seguirà vestit de blaugrana.

"Tot va bé, però encara no està tancat del tot", mantenen a les oficines d'Aristides Maillol. A principis de juny la situació es vivia amb més nerviosisme perquè passaven els dies i la renovació, una de les promeses que va fer Joan Laporta durant la campanya, semblava estar en punt mort. "S'ha allargat massa, ja fa setmanes que hauria d'estar tancat del tot. No és que hagi anat malament, sinó que pensàvem que els timings serien més curts", explica a l'ARA una veu propera al president, que confirma que el contracte és d'una "complexitat extrema", per la fórmula que s'utilitza (cinc anys, però només dos jugant al Barça) i pel precedent de Messi amb Hisenda. "Cal filar molt prim amb els detalls", justifiquen.

Sense data per a l'anunci

Quan es tancarà definitivament? Aquesta pregunta no té resposta, de moment, al Camp Nou, on s'intenta portar la renovació amb la màxima discreció possible. "Si fos per nosaltres ja ho hauríem enllestit l'endemà de les eleccions", comenten des de la directiva, traient ferro a la tensió que s'està vivint al voltant d'aquest acord. L'únic que tenen clar Laporta i els seus és que tan sols s'informarà oficialment de la renovació un cop estiguin signats tots els documents. En altres casos, sovint s'informa d'un pacte pendent de signar –com en les renovacions de Melanie, Falcón i Crnogorčević, del femení– i s'emplaça les parts a rubricar formalment l'acord al despatx del president. Aquesta vegada, no s'aixecarà la llebre fins que sigui al sac i ben lligat.

Al club hi ha molt interès perquè la renovació es tanqui abans del 30 de juny. Bàsicament perquè aquest dia expira el contracte que va signar Messi amb el club, el 2017. A efectes pràctics, no canvia res si Messi renova abans o després, però la junta vol estalviar-se el soroll mediàtic que es produiria si s'arriba el dia 1 de juliol amb la renovació encara als despatxos. Hi ha confiança que serà així, però les fonts consultades no s'atreveixen a posar la mà al foc. En paral·lel, tancar l'acord i tenir tota la paperassa firmada també permetrà desencallar altres operacions que pengen de la renovació de Messi, com són alguns contractes de patrocini. Tot i que la política del Barça és que aquest tipus d'acords publicitaris no vagin lligats a un futbolista –mai es pot garantir que seguirà al club–, és evident que hi ha una diferència notable entre comptar amb Messi o no. "Un Barça amb Messi és una marca més atractiva que no pas si se'n va", argumenten.

Discrepàncies

Ara bé, la renovació de Messi, desitjada i liderada pel president Joan Laporta, no ha generat unanimitat en el si de la directiva. Abans de les eleccions, tothom veia necessària la renovació del davanter de Rosario i la defensava. Però un cop a dins del club, i quan han vist la magnitud de la tragèdia a nivell econòmic, han sorgit algunes veus escèptiques amb la decisió de prorrogar l'acord. Al final s'ha imposat la tesi de Laporta i de la secretaria tècnica. Renovar Messi s'ha acabat convertint en un clamor popular, però com que no es podia fer a qualsevol preu, s'han hagut de buscar tots els revolts possibles per oferir al jugador el màxim possible però sense passar els límits pressupostaris –continuarà sent, de llarg, el més ben pagat del vestidor–. A més a més, el jugador tampoc ha tingut pressa per renovar, i s'ha esperat a veure com quedava la planificació esportiva de la temporada vinent abans d'acceptar quedar-se. "Ell vol un equip competitiu, un equip que aspiri a guanyar Champions", comentava fa uns dies el president.

Messi i deu més.

La fórmula definitiva per a la renovació és tan imaginativa com poc convencional. Cinc anys de contracte, però només dos jugant de blaugrana. La idea és que Messi segueixi fins al 2023 al Camp Nou i després estigui tres anys més en una lliga menor, possiblement als Estats Units, però vinculat contractualment al Barça. D'aquesta manera s'aconsegueixen tres objectius. El primer, i el més important, una dilació salarial que permet a la junta oferir la màxima retribució possible a Messi però sense passar-se del límit salarial que imposa la Lliga. En segon lloc, Messi estarà competint en un equip de primer nivell a finals del 2022, que és quan es disputa el Mundial del Qatar, l'última oportunitat que tindrà per coronar-se campió del món amb la selecció argentina. I, per últim, Leo Messi podrà acomiadar-se amb tots els honors del Barça. Aviat hi haurà fumata blanca.

stats