Esports Barça 12/01/2022

Lieke Martens lidera i desperta el Barça (5-0)

La neerlandesa ha sigut l'autora d'un 'hat trick' que ha catapultat les blaugranes cap a la victòria

Lieke Martens celebrant la seva diana amb les seves companyes

Engegar motors sempre costa. Després de les festes nadalenques, tornar a l'activitat és complicat i, a vegades, feixuc. El Barça de Jonatan Giráldez ha necessitat paciència i tenacitat per superar l'Sporting de Huelva (5-0) el dia de la tornada a la feina. Amb el primer títol de la temporada a tocar –la Supercopa, la setmana que ve–, les blaugranes han aprovat el tràmit i han sumat tres punts més que les fan continuar líders en solitari de la Lliga.

El matx ha començat amb el Barça apoderant-se de la pilota i seguint el guió esperat per a les futbolistes locals. Les blaugranes han portat la batuta del partit, mentre que l'Sporting s'ha conformat amb defensar en bloc i intentar pressionar per tal de robar l'esfèrica per fer algun contraatac. Durant els primers 45 minuts, cap ocasió de les visitants ha posat contra les cordes la defensa culer.

Martens, líder de l'equip

Ha costat, però passada la mitja hora de partit Lieke Martens ha encetat el marcador després d'aprofitar una centrada des de dins de l'àrea. La neerlandesa ha sentenciat l'enèsima oportunitat culer per fer entrar la pilota entre els tres pals i superar Chelsea, que ha sigut la protagonista de l'equip visitant durant els noranta minuts. La superioritat, que era ben clara sobre el verd, no s'ha vist reflectida en el marcador i a la mitja part l'1-0 imperava en el lluminós camí dels vestidors.

Durant el segon temps, les blaugranes han arribat un cop i un altre a la porteria visitant, però poques ocasions han arribat a prop de porteria en els primers minuts. Martens, líder de l'equip en el matx a l'estadi Johan Cruyff, ha ampliat la diferència i ha donat aire a les blaugranes. Amb insistència, la neerlandesa ha superat Chelsea i ha fet pujar al marcador el segon gol blaugrana abans de tornar a dibuixar un somriure en la cara dels culers amb la seva tercera diana en el matx. Des de fora de l'àrea Martens ha enviat una canonada, i la portera visitant no ha pogut fer res més que mirar com la superava sense pietat.

Amb l'empenta de la davantera, tot ha sigut més fàcil i les locals han agafat un ritme vertiginós que ha propiciat el quart gol, de les botes de Fridolina Rolfö des de la banda esquerra. El cinquè, que s'ha empassat Chelsea enganxada al pal, ha sigut obra d'Alexia, que ha posat la cirereta del pastís al matx amb menys afluència de públic en tota la temporada (842 aficionats).