FUTBOL
Esports 24/10/2019

La Lliga recorre la data del Barça-Madrid davant dels tribunals ordinaris i el Consell Superior d'Esports

El Comitè de Competició va acordar celebrar el clàssic el 18 de desembre

N.g.
3 min
El clàssic apunta al 18 de desembre

BarcelonaLa Lliga ha anunciat aquest dijous que recorrerà la data del clàssic entre el Barça i el Reial Madrid davant dels tribunals ordinaris i el Consell Superior d'Esports. Després que aquest dimecres el Comitè de Competició anunciés que havia pres la decisió que el clàssic es jugués el 18 de desembre (estava previst per a aquest dissabte, a les 13 hores, però la Lliga va demanar ajornar-lo després de les protestes i concentracions que està havent aquests dies a Catalunya arran de la sentència del Procés), la Lliga ha mostrat la seva disconformitat i ha anunciat que pren mesures per evitar que es jugui en aquesta data. "S'exercitaran les accions judicials i administratives pertinents, davant els òrgans competents, sense sol·licitud de mesures cautelars, en defensa dels drets dels clubs i SADs afiliats a la Lliga, on s'exigiran les responsabilitats que en dret correspongui a les institucions i persones que intervenen en aquesta decisió, que, com hem explicat, causen un dany irreparable al futbol espanyol", indiquen.

La Lliga ha anunciat que no sol·licitarà mesures cautelars perquè "el temps processal de la seva tramitació generaria una incertesa en els aficionats d'Espanya i de tot el món [...] com a conseqüència de posposar en el temps, encara més, la data segura de la celebració d'aquest partit emblema de la Lliga", expliquen al comunicat.

L'ens explica en el comunicat les raons per les quals no està d'acord amb la data que ha decidit el Comitè de Competició, juntament amb els dos clubs implicats. Primer, perquè asseguren que per evitar desvirtuar la classificació "el partit s'hauria d'haver fixat com més aviat millor" i, per tant, apunta que el 4 de desembre (data proposada per ells) era més adient. És aquí on la Lliga creu que la decisió del Comitè de Competició infringeix el reial decret llei 5/2015, pel qual la Lliga té la competència de fixar els horaris i les dates dels partits. El segon dels punts que argumenten és perquè asseguren que no hi ha "cap norma, ni de dret públic, ni federatiu, ni de la Lliga, que estableixi que, després de la suspensió d'un partit de la competició professional per causes excepcionals, siguin els clubs els que tinguin, mitjançant acord, la potestat per fixar-ne la nova data". "Podria arribar-se a l'absurd de compartir la postura del Comitè que la data d'un partit ajornat han de fixar-la els dos clubs afectats, i que, si tots dos es posen d'acord, es podria disputar un partit com l'ajornat a la penúltima o l'última jornada de Lliga, amb les conseqüències que suposaria sobre la integritat de la competició", afegeixen. El tercer dels punts pels quals s'hi oposen és que creuen que "no és raonable ni legal privar la Lliga d'una facultat tan important per a la comercialització dels drets audiovisuals com és la fixació de la data dels partits de les competicions que comercialitza i organitza, i menys quan aquest partit és un clàssic i la comercialització conjunta, amb els seus beneficis i els seus danys i perjudicis, afecta tots els clubs de la competició professional".

"Sorprèn que el Comitè hagi cedit a la petició dels dos clubs de fixar la data de disputa del clàssic el 18 de desembre, quan el calendari pactat amb la Federació (després d'una llarga negociació) assenyala el 18 de desembre com a jornada de la Copa del Rei, i no pot posar cap jornada de Lliga aquest dia, cosa que és encara més sorprenent, ja que existeix una altra data, anterior, disponible per a la disputa del partit ajornat (el 4 de desembre) i que les dues parts, la Lliga i la Federació, van decidir deixar disponible expressament per a la disputa de qualsevol partit ajornat o suspès de la primera volta del campionat de Lliga", afegeixen en el comunicat.

stats