Barça

Lluís Cortés deixa el Barça: "El temps ho desgasta tot"

El tècnic de Balaguer ha arribat a un acord amb el club per a la rescissió del seu contracte

3 min
Lluís Cortés amb la Champions

BarcelonaLluís Cortés deixa de ser l’entrenador del Barça femení. El tècnic de Balaguer va comunicar a les jugadores blaugranes just abans del partit d'aquest diumenge contra l’Eibar que deixa la banqueta en el millor moment de la història de l’equip. Després va intentar explicar la mesura en un vídeo difós pel club, sense que cap periodista pogués preguntar al protagonista sobre els motius de la seva sortida. Tal com va explicar l’ARA fa uns dies, les tensions al vestidor abans i després guanyar el triplet han fet insostenible la situació i Cortés ha hagut d’arribar a un acord per a la rescissió del seu contracte, que havia allargat a principis de maig una campanya més, amb una d’opcional. No dimiteix, sinó que surt per la porta que li han obert les últimes setmanes. Per això serà indemnitzat.

L’entrenador va ser l’últim a saltar a la gespa en l’escalfament previ de l’últim partit de la temporada al Cruyff. Mentre les seves jugadores es preparaven per tancar una campanya per al record, el tècnic començava el seu comiat particular. Un per un, es va anar abraçant amb els membres del seu staff.  

Cortés paga amb el seu càrrec els problemes d’arrel personal amb derivacions esportives que hi ha hagut al Barça aquesta temporada. Uns conflictes que no són flor d’un dia i que, malgrat els èxits, han marcat el transcurs de la temporada. Les tensions venen de lluny, combinen l’aspecte competitiu del dia a dia amb els afectes personals que existeixen a la plantilla i el cos tècnic i ja van estar a punt de causar el cessament de Cortés a principis d’any, abans que el Barça posés la directa fins a la consecució de la Champions a Göteborg. L’entrenador va salvar el coll en primera instància, beneficiat pel buit de poder a l’entitat, i la directiva de Joan Laporta va aprovar la seva renovació i millora contractual a principis de maig. Tot i aquesta mostra de confiança, les pressions d’un nucli del vestidor i l’oposició del director esportiu, Markel Zubizarreta, han acabat amb el tècnic al carrer i fent esforços per marxar de la millor manera possible.

Lluny d’entrar en polèmiques, Cortés va parlar d’un “desgast físic i emocional” degut a una temporada llarga “de 353 dies i que va començar el passat 10 de juliol”. Públicament va defensar que la decisió de plegar és “meditada”, i va explicar que hi va “començar a donar voltes després de guanyar la Lliga de Campions”, tot just un mes després de renovar. Cortés va argumentar que se sent “amb molt poca energia per seguir liderant aquest equip”. També va demanar disculpes per no haver comunicat la decisió fins a l’últim dia i va voler deixar clar, en un missatge al seu compte de Twitter, que marxa malgrat que gent del club li ha demanat que es quedi. Cap jugadora va reaccionar amb afecte a les xarxes socials a les paraules de comiat i el club no es planteja, per ara, organitzar cap acte institucional.

Arroyo i Pry ja sonen per al relleu

El canvi de mans a la banqueta suposa un triomf del vestidor i de Markel Zubizarreta, que defensava l’adeu de Cortés com una mesura imprescindible per afrontar el futur. El fill de l’exporter, que acabava contracte i renovarà com a màxim responsable de la secció, haurà de reconfigurar la plantilla amb sortides i arribades i, encara més important, haurà de trobar entrenador o entrenadora. Ja han començat a sonar noms com els de María Pry, preparadora del Llevant, o la catalana Natalia Arroyo, entrenadora de la Reial Societat des de l’estiu passat. La primera no renovarà amb el club valencià, mentre que la segona té un any opcional a Sant Sebastià que encara no ha signat.

Sigui quin sigui el relleu escollit, ja se sap que Kheira Hamraoui marxarà de l’equip, igual que la fins ara capitana, Vicky Losada. També està en tractament el futur de pesos pesants de la plantilla com Alexia Putellas, Jenni Hermoso o Aitana Bonmatí, que acaben contracte el 2022 i demanen una revisió a l’alça per l’interès que desperten per part d’altres equips europeus. El triplet portarà canvis que no sortiran gratis.

Jenni Hermoso, pitxitxi per tercer curs seguit

El Barça va tancar la temporada amb una nova golejada a la Lliga Iberdrola. La víctima va ser l’Eibar, que al descans ja perdia per 6 a 1. Amb les blaugranes confirmades com a campiones del torneig estatal des de fa setmanes, l’interès del partit el van centrar el comiat de Vicky Losada sobre la gespa del Cruyff, l’adeu enregistrat de Lluís Cortés i la consecució del cinquè trofeu Pitxitxi per part de Jenni Hermoso, que va posar la cirereta a la campanya anotant un hat trick en només 19 minuts de joc. La madrilenya acaba amb 31 dianes, dues més que Esther González, del Llevant. L’altra gran protagonista del festival contra l’Eibar (9-1) va ser Mariona Caldentey, autora de quatre gols. Alexia Putellas, de falta, i Laia Codina, de penal, van completar el triomf.


stats