Esports Barça 06/02/2022

Luis Suárez, cara a cara per primer cop amb el públic del Camp Nou

2 min
Luis Suárez amb l'Atlétic de Madrid

BarcelonaAmb Bartomeu de president i amb Koeman acabat d’aterrar a la banqueta després del 2-8 de Lisboa, Luis Suárez va viure els seus últims dies al Barça. L’uruguaià encara guarda un record dolorós del seu comiat, perquè es va sentir maltractat tant per l’expresident com per l’entrenador neerlandès, a qui va acusar d’haver-lo deixat de banda als entrenaments mentre es resolia la seva marxa a l’Atlètic de Madrid. El tercer màxim golejador del Barça, amb 198 dianes, es va revenjar aconseguint guanyar la Lliga en la seva estrena com a matalasser. La seva intervenció va ser decisiva, perquè va marcar 21 gols en la competició.

Tot i el bon rendiment de Suárez mostrat el curs passat, en el petit nucli de confiança de Bartomeu, així com en la direcció esportiva de llavors, hi havia el convenciment que la sortida de l’uruguaià era necessària tant per engegar una renovació generacional –que la davallada progressiva del joc de l’equip demanava a crits– com per oxigenar els lideratges al vestidor. També en van sortir altres veterans, com Rakitic i Arturo Vidal, però exalts càrrecs del club admeten que es van quedar a mitges en la transició, perquè també “s’hauria d’haver buscat una sortida a altres pesos pesants com Jordi Alba”.

Suárez tornarà avui per segona vegada al Camp Nou, però serà la primera amb públic. I Xavi, amb qui va compartir vestidor, ha demanat una gran rebuda: “Estem parlant del millor davanter centre que ha tingut el Barça en els últims vint o trenta anys, juntament amb l’Eto’o. Se l’ha de rebre amb honors: és una pena que no se’n pogués anar amb un gran homenatge. Espero que el públic el rebi amb una ovació”. En canvi, no hi serà Griezmann, lesionat.

L’espina clavada de Simeone

El partit també estarà marcat pel duel d’estils entre Xavi i Simeone. El tècnic argentí no va tenir cap problema en fer palès que manté una espina clavada per unes declaracions del terrassenc al programa Universo Valdano el 2016, fa més de cinc anys. Llavors Xavi va afirmar que l’estil de joc de Simeone no era per “als equips grans”. L’argentí encara no sap què és guanyar al Camp Nou com a tècnic de l’Atlètic de Madrid.

stats