Apel·lació manté els 4 partits de sanció a la blaugrana Mapi León per un tuit queixant-se de l'arbitratge

El Barça decidirà els propers dies si presenta recurs al TAD

2 min
Mapi León en l'entrenament previ al partit contra Manchester City.

BarcelonaEl Comitè d'Apel·lació s'ha mostrat inflexible i ha decidit mantenir els quatre partits de sanció a Mapi León per haver publicat un tuit queixant-se de l'arbitratge en el partit contra el Reial Madrid. D'aquesta manera, la defensa blaugrana no podrà jugar aquest cap de setmana contra el Llevant ni tampoc contra l'Atlètic de Madrid. El Barça, però, té la possibilitat de fer un últim pas i recórrer al Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAD). En els propers dies decidirà si finalment presenta aquest recurs o no.

Els fets es remunten al partit contra el Reial Madrid, en el qual Mapi León va ser expulsada –per doble amonestació a causa d'un penal inexistent–. La jugadora va escriure un tuit per denunciar aquesta injustícia: "Avui m'ha tocat a mi, però és una vegada i una altra. L'altre dia van anul·lar dos gols que eren vàlids a qui avui ha sigut el nostre rival [Reial Madrid]. Però per què cal millorar, no?" Un comentari que no va passar per alt a Carmen Pérez, jutge del Comitè de Competició de la Federació Espanyola del Futbol, que per primera vegada va decidir actuar d'ofici per sancionar una declaració d'una futbolista a les xarxes socials.

El cas s'arrossega des del 4 de febrer, dia que Competició va obrir l'expedient sancionador -que, addicionalment, comportava una multa de 601 euros a la jugadora-. Un cop coneguda la sentència, el Barça va decidir presentar el recurs a Apel·lació, que ara ha decidit en contra dels seus interessos. El darrer pas seria recórrer al TAD, decisió que recaurà en els serveis jurídics del club. La notificació ha arribat a les oficines aquest dilluns, just el mateix dia que el club ha anunciat el cessament de Román Gómez-Ponti, que fins ara dirigia aquest departament. L'entitat demana una mica de temps abans de fer el següent pas.

En el seu moment, la jugadora es va defensar apel·lant a la llibertat d'expressió, però la jutge de Competició va considerar que "no és un dret absolut". "Les declaracions, en aquest cas contra membres del col·lectiu arbitral, mereixen una amonestació disciplinària", va sentenciar Pérez, que creu que León va incórrer en una infracció greu amb les seves declaracions a través de Twitter. Apel·lació, per tant, dona per vàlids els arguments de Pérez.

Mapi León es va perdre el partit contra el Sevilla, el primer dels quatre, però des de llavors havia rebut la cautelar i havia pogut jugar amb el Barça. Un cop coneguda la decisió d'Apel·lació, i sempre que no s'acabi recorrent al TAD, la defensa es perdrà el duel del cap de setmana contra el Llevant, segon classificat de la competició. Els altres partits són, per aquest ordre, contra el Deportivo i l'Atlètic de Madrid.

stats