Esports Barça 12/12/2021

Martens, la futbolista que sempre somriu, fa feliços els culers superant el Madrid (1-3)

La neerlandesa lidera un Barça molt superior al conjunt blanc i celebra el seu centenari com a blaugrana

3 min
Lieke Martens, marcant el primer gol blaugrana

BarcelonaNo hi ha partit en el qual Lieke Martens no tingui un somriure a la cara. La neerlandesa sembla innocent, però no amaga el seu instint golejador. La seva voracitat a prop de l'àrea és letal i està al nivell de la felicitat que desprèn cada cop que trepitja la gespa d'un camp de futbol. Sempre disfruta, com una nena que s'ho passa d'allò més bé al pati de l'escola. Ella és feliç sobre el verd i, cada matx, deixa dianes i celebracions que esperonen els culers. El partit contra el Reial Madrid, en el nou clàssic del futbol femení, no podia ser una millor cita per divertir-se amb la pilota enganxada als peus. En el dia en què ha celebrat els seus primers 100 partits amb la samarreta blaugrana, Martens ha sigut l'autora de dos gols i d'una assistència en la victòria de les culers al conjunt blanc (1-3).

El Reial Madrid, però, ha sortit sense complexos del túnel de vestidors. El conjunt dirigit per Alberto Toril ha aconseguit la pilota i ha marcat un guió gens vist en un matx de les blaugranes. Les de Jonatan Giráldez, descol·locades per la situació, han tingut dificultats per trobar solucions durant els primers minuts de l'enfrontament. Les culers, però, han tret pit i, amb un cop d'autoritat, han capgirat la dinàmica del partit amb la primera diana obra de Lieke Martens.

La neerlandesa està protagonitzant una temporada ben dolça. Tot i la lesió a la mà esquerra, Martens no ha desaparegut dels onzes inicials blaugranes. Partit rere partit s'ha convertit en una de les indiscutibles per a Giráldez. Contra el Madrid ha sigut la referència en atac. Una passada acurada de Rölfo, enganxada a la línia de banda, ha trobat bon port en la bota dreta de Martens dins de l'àrea i ha fet pujar el primer gol del partit al marcador. Tres intents ha fet la neerlandesa abans d'enviar amb el cap la pilota dins de la xarxa: primer amb el peu i després dues rematades de cap, abans de trobar petroli. Misa, premi Zamora la temporada passada, no ha pogut aturar la insistència culer i el primer gol blaugrana ha servit per revifar el matx per a les blaugranes. Amb el gol culer, les blanques s'han quedat estabornides i el Barça ha recuperat el control del partit. Pocs minuts més tard, quan el timó del partit ja era culer, Irene Paredes ha rematat amb el cap un córner servit per Martens. La basca, que s'ha instaurat com a fixa en l'onze de Giráldez en la seva primera temporada com a blaugrana, ja suma el seu tercer gol com a culer.

Als vint minuts d'enfrontament, el partit ja era un altre. El guió habitual s'ha tornat a instaurar i les culers han assetjat la porteria de Misa, que no ha pogut fer res per aigualir la festa de Martens sobre la gespa. La neerlandesa, que ha xalat com mai en la primera mitja hora de partit contra les blanques, ha creuat un xut potent al pal llarg de la porteria local, i Misa no ha pogut fer una altra cosa que mirar com la sobrepassava la pilota lluny dels guants.

Projecte en construcció

En el segon temps, les blaugranes han tornat a perdre la possessió de la pilota. L'equip dirigit per Toril ha recuperat el control demostrat en els primers compassos de l'enfrontament davant la desesperació de la banqueta blaugrana. La tossudesa blanca ha tingut premi gràcies a una rematada acrobàtica d'Asllani dins de l'àrea. Mentre Lucía Rodríguez preparava la centrada, la sueca s'ha col·locat estratègicament entre Paredes i Torrejón per rematar volant, amb els peus per davant per escurçar distàncies en el lluminós. El gol d'Asllani és la quarta diana que ha encaixat el Barça en aquesta temporada a la Lliga. Amb l'1-3, la pilota ha quedat dividida. El matx ha sigut d'anada i tornada, amb ocasions per als dos conjunts. Ana Maria Crnogorcevic ha intentat tornar l'ampli avantatge amb un gol de cap des de l'àrea petita, però la col·legiada ha anul·lat la diana per falta en atac.

El nou clàssic ha servit per veure un pas endavant per part del conjunt blanc en la seva professionalització, però també ha evidenciat la superioritat de les culers. L'aposta blaugrana pel futbol femení es va materialitzar fa més d'una dècada; els fruits s'estan recollint ara. El conjunt blanc, creat a base de talonari per part de Florentino Pérez, encara ha de conformar-se com a equip, deixant de banda les individualitats amb les quals s'ha format. El matx a l'estadi Alfredo Di Stéfano ha ensenyat en quin estat està el nou projecte blanc i com, a més de diners, cal una aposta clara i una convicció per poder fer un pas endavant per ser un rival real per a les blaugranes, encara molt superiors a qualsevol altre conjunt de la competició.

stats