Apunts en calent

Menys ensabonar Dembélé i més accelerar la inscripció de Ferran Torres: els apunts en calent del Granada-Barça

Xavi Hernández necessita la comprensió del joc de l'extrem valencià i no la imprevisibilitat de l'atacant francès

2 min
Ousmane Dembélé pugnant amb Neva i Gonalons al Granada-Barça.

BarcelonaEmpat del Barça a Granada en el primer partit de la segona volta a la Lliga. Els blaugranes es van avançar després del descans, però els andalusos van empatar al minut 89, aprofitant la superioritat numèrica per l'expulsió de Gavi. A continuació, quatre apunts en calent del matx.

Escaire i cartabó dubtós. Mentre Mateu Alemany intenta treure-se'l de sobre, Luuk de Jong continua fent feina en un Barça minvat en atac. A Granada va marcar dos bons gols de cap, però el VAR li va anul·lar el primer. I no perquè estigués en fora de joc, cosa que va assenyalar l'àrbitre a la gespa, sinó perquè a la sala de vídeo van denunciar una posició mil·limètricament avançada de Gavi, assistent del davanter neerlandès, en la jugada anterior. Les repeticions i la línia per denunciar la suposada infracció són tan poc convincents com el fet d'assenyalar fores de joc pels pèls en accions tan poc manifestes de gol.

Pura seda. A la segona bona centrada del Barça, De Jong va tornar a encertar amb la xarxa, aquesta vegada amb l'empara de la llei. Si la primera passada li va fer el més jove de l'equip, la segona va ser gentilesa del veterà Dani Alves, titular per segon partit seguit. El de Juazeiro té les costures a la vista quan ha de córrer cap a la seva porteria i ha de defensar extrems veloços com Machís, però no ha perdut ni un fil de seda a la seva bota dreta. Tan baix és el nivell al lateral dret blaugrana que no seria forassenyat veure'l d'inici al clàssic de dimecres a Riad. Que tremoli l'elèctric Vinícius.

Ferran abans que Dembélé. Amb Vinícius se sol comparar sovint Dembélé, a qui se segueix ensabonant des del Barça perquè accepti la renovació que li plantegen. A Granada li va tocar al vicepresident Yuste, que va aprofitar també per admetre que calen més sortides per inscriure Ferran Torres abans de la Supercopa d'Espanya, que amb la de Coutinho no n'hi ha prou. Xavi necessitarà l'extrem valencià contra el Madrid perquè entén el joc de posició i pren bones decisions en atac. És a dir, tot el contrari que Dembélé, que a aquest pas es quedarà sense pretendents i sense lloc ni tan sols al Barça. Massa risc per a tant descontrol.

Xavi té feina amb Gavi. L'empat a Granada s'emmarca en un context de desgavell patrocinat per l'expulsió de Gavi. González Fuertes va mostrar dues grogues justes a l'andalús, que ha d'aprendre a gestionar les revolucions en algunes accions. Era qüestió de temps que algun àrbitre el penalitzés per anar tan al límit. Ara la feina la té Xavi, que li haurà d'ensenyar a temperar els esforços com en el seu dia Unzué va asserenar Valdés o Aragonés va demanar atreviment al mateix Xavi. Els entrenadors també hi són per a això. Si la tendència al rampell de Dembélé està cronificada, la que pateix Gavi sembla reconduïble.

stats