Barça
Esports Barça 18/05/2016

"No ens coneixen": el món de l'esport català no entén la prohibició d'exhibir estelades

La Generalitat vol comprovar si la prohibició s'adapta a la legalitat i si s'ha comès un acte abusiu de dret

àlex Gozalbo
1 min
Gerard Figueras

BarcelonaEl món de l'esport català s'ha mobilitzat aquest dimecres per criticar la decisió del govern espanyol de prohibir les estelades a la final de la Copa del Rei.

"Van voler prohibir la xiulada. I ara volen prohibir les estelades. Quina pena. No ens coneixen. Cap prohibició ens privarà de ser lliures", ha deixat anar Gerard Figueras, secretari general de l'Esport.

"Mostrem el nostre rebuig. Ni entenem ni compartim aquesta prohibició. Estem estudiant quines accions jurídiques hem d'emprendre", ha assegurat a l'ARA Gerard Figueras. La Generalitat vol comprovar si la prohibició s'adapta a la legalitat i si s'ha comès un acte abusiu de dret. "Nosaltres entenem que l'estelada no és un símbol que incita a la violència o a la xenofòbia i estudiarem interposar un recurs", ha avançat.

"Animem la gent a expressar el seu anhel de llibertat com ha fet sempre, de manera pacífica. Ningú s'ha de molestar", ha opinat secretari general de l'Esport, que ha explicitat el seu suport a les diferents actuacions de la societat civil.

"Nosaltres respectem la llibertat d'expressió i pensem que és un error prohibir una bandera que està acceptada i que forma part del nostre paisatge habitual", ha opinat en declaracions a l'ARA Gerard Esteva, president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC).

La Plataforma Pro Seleccions Catalanes, l'ANC, Òmnium i Drets han enviat un comunicat conjunt en què demanen respecte.

stats