Barça

Neymar: el somni de tornar al Barça topa amb la negativa de Xavi

El davanter brasiler ha sol·licitat al PSG que el deixi marxar aquest estiu, segons 'L'Équipe'

Marc Gironès
2 min
Neymar Jr, mirant un partit del PSG des de la banqueta

BarcelonaUn estiu més, hi ha una nova temporada del serial Barça-Neymar. L'astre brasiler va abandonar Barcelona fa sis temporades i des d'aleshores s'ha especulat amb el seu retorn, any rere any. Aquest cop no n'és una excepció. Segons ha informat L'Équipe aquest dilluns a la tarda, el brasiler ha demanat sortir del París Saint-Germain abans que acabi el mercat de fitxatges. La notícia arriba després que el club de París hagi ofert l'extrem al conjunt català en diverses ocasions, malgrat que Xavi s'ha oposat a la seva tornada en tot moment.

Als despatxos, en canvi, l'operació es veuria amb bons ulls, ja que l'agent i mà dreta del jugador és Pini Zahavi, que manté una gran relació amb Joan Laporta, i facilitaria les negociacions en el moment que l'entrenador donés el vistiplau al seu retorn. Xavi no dubta de la qualitat de Neymar. De fet, van jugar junts dues temporades, però la prioritat de l'egarenc passa per reforçar-se amb un interior i un lateral: Bernardo Silva i Cancelo són els que més agraden. Neymar s'ha ofert i coneix bé Can Barça, on va passar quatre anys abans d'aterrar a París a canvi de 222 milions d'euros, però ha estat el mateix Xavi qui ha desestimat l'operació. El crac mundial ha deixat de ser imprescindible per al nouvingut Luis Enrique, que no ha trigat a tocar a la porta del Barça a la recerca de recanvis. L'últim intent, Ansu Fati, que no veuria amb mals ulls deixar les files blaugranes.

Neymar, durant un partit del Barça de la temporada 2014-15

Amb la més que probable baixa de Dembélé, el Barça perd desequilibri, velocitat i qualitat a la banda, però el Neymar d'ara no és el mateix que el que va deixar Barcelona l'any 2017. No ha perdut qualitat tècnica, com tampoc l'esperit de festa i les distraccions que això comporta. Més enllà de les condicions econòmiques, la seva arribada podria provocar una fricció dins el vestuari. Un altre factor que preocupa a l'staff de Xavi Hernández és el seu estat de forma: ha acumulat lesions de llarga durada a París i no juga un partit de competició oficial des del 19 de febrer.

El Barça continua excedit i no pot inscriure jugadors

En qualsevol cas, i encara que Xavi validés l'operació i que el PSG afavorís la seva sortida amb forma de cessió, el límit salarial juga en contra de la incorporació de Neymar al Barça. L'equip català continua sense poder inscriure els jugadors renovats i els nous fitxatges sis dies abans d'iniciar la temporada, per la qual cosa als arxius de la Lliga només consten 13 jugadors del club.

stats