OPINIÓ PREMSA ESPORTIVA
Esports Barça 29/05/2015

"Si el Barça pensa que és un partit més, ja pot donar-lo per perdut", a les opinions de la premsa esportiva

Aquest divendres els diaris se centren en els punts de vista d'Athletic i Barça a l'hora d'encarar la final de la Copa del Rei

Ara
2 min
Els aficionats de l'Athlètic, sempre fidels JUANJO MARTIN / EFE

BarcelonaJoan Vehils, a 'Sport': "Si el Barça es presenta al Camp Nou pensant que és un partit més, ja poden donar-lo per perdut. És veritat que els blaugranes són els favorits, bé sigui pel seu potencial futbolístic, per jugar a casa o perquè hi ha un jugador que es diu Messi. Tot i això, en una final pot passar qualsevol cosa".

Ernest Folch, a 'Sport': "Sense que ho sabéssim, la Copa del Rei no era altra cosa que les nostres molles de pa enmig d'una fam general. Sí, érem especialistes a guanyar aquella Copa senzillament perquè érem especialistes a perdre les de veritat. És possible que els seus defensors tinguin raó i que sigui un trofeu que, malgrat el seu desafortunat nom, tingui el seu encant i la seva innegable emoció, però és inevitable que per a molts barcelonistes sigui justament el símbol del que guanyàvem quan no guanyàvem res: és a dir, un record gairebé traumàtic de, aquells sí, els pitjors anys de la nostra vida".

Santi Nolla, a 'Mundo Deportivo': "A Bilbao s'està vivint al màxim. Els aficionats de l'Athletic fa dies que estan jugant la final i arribaran a Barcelona molts més dels que caben al Camp Nou per celebrar la festa. Vénen de guanyar clarament al Vila-real a la Lliga amb un contundent 4-0, endollats i amb moltes ganes de conquerir el títol. Tenen assegurada ja una plaça europea, però la seva competició estrella de sempre ha estat la Copa".

Josep Maria Artells, a 'Mundo Deportivo': "De fora vindran que de casa et trauran. És el que té demanar que la final sigui a casa i ara no valen lamentacions. La llotja d'un Camp Nou neutral s'assemblarà més a la llotja del Bernabéu que una altra cosa ja que les autoritats locals catalanes seran les justes. Mana el protocol de la casa reial i la Federació de Villar. L'acollida a la qual està acostumat l'equip després que Manel Vich reciti el nom de l''11' blaugrana tindrà almenys la cridòria displicent de la meitat de l'aforament, tot i que es dóna per segur que els aficionats bascos seran majoria".

Antonio G. Ferreras, a 'Marca': "¿Però com pot sorprendre que Florentino Pérez actuï de manera contundent després d'una temporada sense títols importants? De debò descol·loca la resposta del president del Madrid a un any d'aquestes característiques no sigui la inacció o l'immobilisme? La intervenció presidencial era imprescindible en un club on les victòries són llei".

Xavier Fina, a l''ARA': "La meva valoració de la feina de Sergio és molt bona. Però també confesso que no em genera cap entusiasme. No oblido, i ho tinc molt en compte a l’hora d’opinar sobre la seva feina, que és entrenador a causa d’una conjuntura que gairebé és estructural: calia un tècnic barat, poc exigent i amb vincle sentimental amb el club. Sergio –que ahir va fer un any que va ser presentat– era un dels nostres herois –seu va ser el segon gol d’aquell, per a la majoria, primer títol del qual dimecres va fer 15 anys–. L’Espanyol ha fet una temporada digna. Sergio no ha fet grans bestieses –ja és molt".

stats