Pablo Torre no cap, de moment, en el Barça de Xavi

Tot apunta que el migcampista serà el pròxim jove blaugrana que sortirà cedit aquest estiu

3 min
Pablo Torre escalfant-se amb el Barça en l'amistós d'Olot.

BarcelonaPablo Torre va arribar al Barça aquest estiu amb l'aura de poder-se convertir en el nou Pedri. Igual que el canari quan va aterrar al Camp Nou, és un migcampista molt prometedor que procedeix d'un conjunt de menor categoria del futbol espanyol en què ha meravellat. En aquest cas, del Racing de Santander, que el curs passat va competir a la Primera RFEF i ara juga a Segona Divisió després d'haver aconseguit l'ascens. Tanmateix, així com Pedri, que procedia del Las Palmas, va convèncer Ronald Koeman i ràpidament es va convertir en un jugador imprescindible al primer equip, Pablo Torre, que té 19 anys i fitxa del filial, s'està trobant amb una situació força més complicada. Té potencial, però difícilment el podrà exhibir al Camp Nou a curt termini.

La competència al mig del camp blaugrana actualment és ferotge. El mateix Pedri, Sergio Busquets, Gavi, Franck Kessie i Miralem Pjanic tenen un lloc assegurat en una plantilla en què es manté Frenkie de Jong, malgrat els intents del club perquè se'n vagi, i a la qual pot arribar Bernardo Silva, objectiu número u si el neerlandès acaba sortint traspassat o accedeix a rebaixar-se substancialment el salari. Per tant, en el pitjor dels casos, Torre pot trobar-se amb fins a set jugadors per pugnar per tres posicions, si bé ell encaixa principalment en la d'interior. L'alternativa a tanta competència passaria per coure's al Barça Atlètic els caps de setmana mentre s'entrena a les ordres de Xavi en el dia a dia. Però fonts pròximes al migcampista càntabre asseguren a l'ARA que en aquests moments no preveu aquesta opció perquè creu que ja s'ha acabat la seva etapa a la Primera RFEF, la categoria que disputarà el filial blaugrana a les ordres de Rafa Márquez aquest curs.

La primera convocatòria oficial del Barça, sense Pablo Torre

Pablo Torre ha fet tota la pretemporada amb el primer equip i fins i tot va formar part de la gira pels Estats Units, però el seu paper en terres nord-americanes va ser testimonial malgrat que va començar disputant 45 minuts davant l’Inter de Miami. En canvi, no va jugar ni un sol minut al clàssic contra el Madrid de Las Vegas i va sortir 28 i 13 minuts contra el Juventus i els New York Red Bulls, respectivament. Així, va ser el 23è jugador més utilitzat per Xavi en la gira. Entre els jugadors disponibles, només van jugar menys minuts que ell Miralem Pjanic, que es va perdre l'estrena quan va deixar la concentració pel naixement del seu segon fill; Ez Abde, pel qual s'estudien cessions; Álex Collado, cedit oficialment a l'Elx, i Marc Casadó i Arnau Tenas, tots dos del filial.

Possible retorn al Racing

Pablo Torre tampoc no va disputar cap minut al Trofeu Joan Gamper davant del Pumas mexicà i no va entrar en la convocatòria de la primera jornada de Lliga aquest dissabte contra el Rayo Vallecano. Només va tenir protagonisme en el primer partit de pretemporada, davant de l'Olot, en el qual Xavi Hernández va donar oportunitats a molts jugadors del filial. Així, si no hi ha cap gir de guió, tot apunta que la solució serà una cessió, la mateixa per la qual ha optat Nico González, que també s'ha trobat amb el problema de la falta de minuts al mig del camp. Una de les opcions que valora Torre és tornar per un any al Racing de Santander, on segueix sent un ídol, aprofitant que l'equip càntabre forma part una altra vegada del futbol professional espanyol.

Fonts esportives del Barça expliquen a l'ARA que encara no han tingut la conversa definitiva amb Pablo Torre perquè estan a l'espera de la confecció final de la primera plantilla. No obstant això, són conscients que el futbolista no preveu jugar al filial i que "només acceptaria formar-ne part per una qüestió formal de fitxes", sempre amb la condició d'estar a les ordres de Xavi i no de Márquez. En els pròxims dies s'espera que les parts es posin d'acord per trobar una solució ràpida al cas. Torre va comprometre's amb el Barça fa uns mesos fins al 30 de juny del 2026 amb una clàusula de 100 milions. El club blaugrana va pagar 5 milions d'euros fixos al Racing de Santander, però si el jugador despunta l'operació en podria generar fins a 20 en funció principalment dels partits jugats amb el primer equip. Cada 10 aparicions de més de 45 minuts suposen, amb l'acord a la mà, un milió per al conjunt càntabre fins a arribar a les 140.

stats