Futbol

Xavi s'acomiada amb el seu millor llegat: l'aposta pels més joves

Fermin López desencalla el marcador contra el Sevilla (1-2) i dedica el gol al tècnic en el seu darrer partit

2 min
Fermin Lopez del FC Barcelona

BarcelonaLes dues cares d'aquest Barça del qual Xavi Hernández s'acomiada després del darrer cop de volant de Joan Laporta van protagonitzar el triomf blaugrana al Sánchez Pizjuán (1-2). Robert Lewandowski (35 anys), símbol d'un club que només pot permetre's estrelles que van de baixada, i Fermín López (21 anys), una de les apostes pels joves del tècnic egarenc, van ser els protagonistes d'una nit estranya en què, almenys, Xavi i el seu cos tècnic poden acomiadar-se amb el gust de la victòria.

L'ariet polonès va encetar la llauna gràcies a una jugada en què Pedri, amb un cop d'esperó, va recordar que, malgrat estar lluny d'aquell futbolista que va meravellar en la seva primera temporada, no ha perdut el talent. Lamine Yamal, un altre dels cadells que han brillat amb Xavi, va cedir pel canari, aquest per Cancelo i el portuguès, anàrquic però precís, va servir una centrada al segon pal perquè Lewandowski inaugurés el marcador. Amb aquesta diana, el 9 acaba la temporada com a tercer màxim golejador del campionat, amb 19 gols, els mateixos que Bellingham, i per darrere de Sorloth (23) i Dovbyk (24).

I Fermín, què més cal dir de Fermín? El jove migcampista nascut a El Campillo, que la temporada passada jugava a Primera RFEF, s'ha graduat de la mà de Xavi aquest curs a l'elit. La seva energia innegociable ha sigut un bàlsam en molts moments d'aquesta campanya tortuosa per la qual el Barça ha transitat, amb molta més pena que glòria. Després d'una primera part que va començar a ritme de costellada, amb els radicals del Sevilla entrant tard per protestar contra la directiva, una diana a la segona part de Fermín va salvar els mobles per als blaugranes.

La primera meitat va passar d'avorrida a un partit descontrolat, amb ocasions a banda i banda. Lewandowski va marcar primer, però En-Nesyri va empatar després d'una bona acció de Soumaré, que en va tenir prou amb canviar de ritme per deixar en evidència un Barça massa passiu en alguns moments, reflex d'un any per oblidar. La passada del pivot sevillista va trobar les pessigolles de l'esquena de la defensa blaugrana, amb un Kounde despistadíssim contra el seu exequip. En-Nesyri, amb un bon revers i una rematada encara millor, escorada al primer pal, va firmar les taules.

Fermín López marca el gol del triomf i el dedica a Xavi

El travesser, els pals i un parell de bones aturades de Nyland i Ter Stegen van evitar que hi hagués més gols en una primera meitat amb dos equips que, sense res en joc, es van deixar anar. La segona meitat va ser diferent, tot i que va començar amb el mateix ritme desinhibit amb què havia acabat el primer temps. El rock and roll va anar baixant després que brillés el solo de guitarra de Fermín, que va connectar un bon xut que desencallaria l'empat i serviria als blaugranes per guanyar. El migcampista, agraït, va anar a abraçar-se a Xavi.

No va passar gran cosa més, i el tècnic, que no ha volgut marxar matant, va repartir minuts, fins i tot, per a Vitor Roque. També per a Hèctor Fort, un dels altres joves que han debutat amb ell, com Cubarsí, titular un cop més. Aquest és el gran llegat d'un tècnic que estima el Barça.

stats