BARÇA
Esports Barça 02/10/2019

El Barça incorpora la iniciativa del vot electrònic a l'ordre del dia de l'assemblea de socis

Víctor Font va presentar 5.030 firmes, de les quals el Barça n'ha considerat vàlides 4.699

Albert Nadal
3 min
El precandidat a presidir el Barça, Víctor Font, va presentar ahir al club 4.989 signatures validades per impulsar el vot electrònic.

BarcelonaEl precandidat Víctor Font va lliurar aquest dimarts a la tarda 5.030 suports perquè el Barça impulsi el vot electrònic. Un dia abans, dilluns, i en una roda de premsa, l'empresari anunciava que havia complert el seu objectiu després de 25 dies de treball. "Hem superat amb escreix les 3.253 firmes necessàries perquè la proposta es pugui debatre [tal com defineixen els estatuts del Barça]", explicava el precandidat, que es mostrava satisfet per una iniciativa que "beneficia i ajuda a democratitzar el club". Font agraïa a tots els socis el suport rebut, i a Pere Jansà, responsable de l'àrea social del Barça, la seva predisposició.

Així, després d'analitzar tota la documentació presentada per Font, el Barça ha anunciat aquest dimecres que incorpora la iniciativa del vot electrònic al sisè punt de l'ordre del dia de l'assemblea de socis compromissaris de diumenge. Dels 5.030 suports, el club n'ha donat per vàlids 4.699 i, donat que 3.254 és la quantitat de suports vàlids necessaris perquè una proposta pugui ser inclosa a l'ordre del dia de l'assemblea, s'hi ha incorporat.

En la compareixença de dilluns, Font explicava que havia recollit el suport de més de 5.000 socis, i que el seu equip havia pogut validar 4.989 signatures. El termini tancava aquest dimarts a la tarda, i en aquest espai de temps Sí al Futur ha anunciat que n'havia recollit més, fins a les 5.030 definitives. L'empresari les presentava en persona a l'Oficina d'Atenció al Barcelonista, perquè siguin validades de cara a l'assemblea de compromissaris d'aquest diumenge.

El precandidat Víctor Font ja he fet entrega al Barça de les 4989 signatures que té validades

Font assegurava, de fet, que el següent pas serà poder explicar la iniciativa abans de l'assemblea de compromissaris, que se celebrarà diumenge. Font –que espera que el club li permeti explicar el vot electrònic en les jornades informatives prèvies a l'assemblea, com el mateix dia en què se celebri– confia que la seva proposta tiri endavant en l'assemblea, per a les pròximes eleccions a la presidència del club i també a l'hora de votar "sobre altres temes del club que impliquin la seva massa social". El precandidat, però, ha admès que diumenge "tot pot passar". "Estem convençuts de posar el soci al centre de la vida social del club", ha sintetitzat.

La nova llei de l'esport, necessària

Font ha recordat que, perquè es pugui aprovar el vot electrònic per a les eleccions presidencials, a banda del vistiplau de l'assemblea, és necessari que s'aprovi la nova llei catalana de l'esport (factor al qual s'agafa l'actual junta blaugrana, per després crear una comissió d'experts, un procés que Font considera que "ho dilataria tot massa en el temps"), un fet que podria produir-se en els pròxims "tres, sis, deu o dotze mesos". La nova llei de l'esport va entrar per ser tramitada al Parlament l'11 de juliol –"si no, no ens hauríem pogut llançar encara a fer aquesta proposta"– i Font ha assegurat que avui dia "els 'inputs'" que tenen són que, "tot i el complex moment polític, aquesta llei genera un ampli consens". "La majoria de partits hi votarien a favor, mentre que un o dos optarien per l'abstenció", ha afegit.

El precandidat també ha assegurat que, en cas que la seva proposta no tiri endavant, la seguirà mantenint en el seu programa com a precandidat. Font ha explicat que "al Barça, ja des de temps del president Núñez, el vot, d'una manera o altra, mitjançant facilitats, amb l'accés a entrades, organitzant autocars per anar als partits..., s'ha conduït, mentre que donant l'opció de votar electrònicament es fa tot més democràtic".

Pel que fa a altres temes de l'actualitat blaugrana, com la fractura entre el vestidor i la junta directiva que va evidenciar Gerard Piqué després del triomf a Getafe, Font s'ha volgut mantenir distant, tot i que ha afirmat que, al seu parer, "el que s'observa, des de fora, és que hi hagut una manca de lideratge". "Crec que parlant a nivell intern segur que es poden resoldre aquestes diferències entre plantilla i directiva", ha afegit.

stats