BARÇA
Esports 30/05/2017

La policia prohibeix l'entrada al Calderón per a la Copa del Rei a un soci del Barça que duia una estelada

Dani Khal, alemany, va acabar veient el partit en un bar després que, tot i tenir entrada, no el deixessin accedir a l'estadi

N. García
3 min
Daniel Kahl, amb els seus dos amics, durant el viatge fins a Madrid per veure la final de la Copa del Rei

BarcelonaLa policia espanyola va prohibir dissabte passat l'entrada al Vicente Calderón per presenciar el partit de la final de la Copa del Rei entre el Barça i l'Alabès a un soci del Barça, Daniel Kahl, que duia una estelada. Sense cap motiu aparent, a banda de portar l'estelada, els agents i les persones de seguretat de l'estadi el van apartar dels seus dos companys (amb els quals havia viatjat en autocar des de Barcelona) per identificar-lo. "No em van deixar entrar perquè portava una estelada", diu Kahl, que és alemany però fa quatre anys que viu s Sant Boi de Llobregat.

"Jo portava una motxilla i vaig passar l'últim dels tres que anàvem junts. A la zona d'entrades, els dos amics van passar i jo vaig veure que dos policies i membres de seguretat de l'estadi em miraven malament", relata el soci del Barça, que explica que duia "una estelada a l'esquena". "En alemany, els vaig dir als meus amics que m'esperessin. I llavors, les cares dels policies i dels de seguretat van canviar. No sé com van avisar-se, però van aparèixer més policies i més persones de seguretat", continua. "Em van demanar el DNI i l'entrada i de sobte em vaig veure envoltat per sis o set policies i persones de seguretat de l'estadi. Tots parlaven a la vegada i no entenia què m'estaven dient", relata. "Per què portes aquesta bandera? Què significa?", li van preguntar els policies.

Com que el seu castellà no és gaire fluid (ell parla anglès, alemany, castellà i català), va demanar que s'apropés algú que parlés anglès i que, per tant, pogués traduir el que volia dir per defensar-se. I és que, com ell explica, no va voler parlar en català "per no crispar més l'ambient". "Va venir una policia que sí que parlava una mica d'anglès i li vaig preguntar per què no em tornaven l'entrada", explica. No va obtenir cap resposta: "La policia els va dir als meus amics que entressin cap a dins l'estadi i a mi em van deixar sol i em van acompanyar a fora de l'estadi".

Kahl diu que la policia estava "enfadada" perquè havien "pillat un estranger amb una estelada". Explica que, un cop fora de l'estadi, el van identificar i li van tornar el DNI. "Avui no hi ha futbol per a tu", va ser tot el que li van dir. "Em van acompanyar a la sortida; jo estava paralitzat, intimidat", indica. Quan al cap d'un moment va tornar a preguntar per què no li tornaven l'entrada (les localitats són nominals i, per tant, estava al seu nom), li van contestar: "Calla i marxa".

Daniel Kahl, al Camp Nou, amb l'estelada

Daniel Kahl va acabar veient el partit a la televisió des d'un bar proper al Calderón. "Soc soci des de l'any 2001, tinc abonament al Camp Nou a la grada d'animació i mai m'havia passat res semblant", explica, que es va fer soci del club quan vivia a Alemanya. De fet, comenta que ha vist tots els partits que l'equip ha jugat com a local i, malgrat que aquest any no ha fet cap desplaçament (el del Calderón era el primer), sí que anys enrere n'havia fet. "A Europa, anant amb l'estelada, mai he tingut cap problema. L'únic, quan vam anar al Bernabéu per a la Champions. Però allà ens van requisar les estelades ja a dins l'estadi i amb el partit en marxa", recorda.

Kahl ha buscat per internet si algú altre va trobar-se en la mateixa situació, i explica que ha vist que "a dues o tres persones els va passar el mateix". És per això que vol intentar parlar amb elles i amb el club, per veure què s'hi pot fer. "Denunciar la policia em sembla ridícul. És la seva paraula contra la meva, i ells sempre es defensen", conclou.

stats