BARÇA
Esports 08/09/2020

Els promotors de la moció de censura contra Bartomeu recullen 7.500 signatures durant la primera setmana

La dada que han donat representa el 45% de les butlletes que necessiten

L.b. / N.g.
3 min
Els impulsors de la moció contra Bartomeu ja tenen les paperetes

BarcelonaAquest dimarts fa una setmana que van començar a córrer els 14 dies hàbils que tenen els promotors de la moció de censura contra la junta de Josep Maria Bartomeu per recollir 16.500 butlletes signades. Una xifra que representa el 15% del cens electoral del Barça, el que cal, segons els estatuts del club, per fer prosperar el procés. Just el dia en què han comunicat les primeres xifres, els responsables també han denunciat un atac informàtic d'origen desconegut que impossibilita accedir a la pàgina web, que fins ara supera les 200.000 visites úniques.

Segons els grups impulsors de la moció, durant la primera setmana han recollit 7.500 butlletes signades, cosa que representa el 45% de les que necessiten. "Han passat set dies dels disset que tenim. Portem una xifra que és bastant bona per la data en què estem. No és un gran èxit ni per tirar coets, però és una bona xifra i una bona base. Estem dins dels percentatges que hem d'assolir per aconseguir l'objectiu, però no podem abaixar la guàrdia. No podem deixar cap firma a casa i hem d'insistir als socis que és l'hora de signar i que facin un pas endavant i que no es deixin enlluernar per una xifra que tot i ser bona, no és prou encara", valora Marc Duch, un dels portaveus de la moció.

"Freguem la meitat de l'objectiu, rematem la feina", han indicat els grups responsables d'engegar el procés (Cor Blaugrana, Manifest Blaugrana, Compromissaris FCB, Dignitat Blaugrana, Seguiment FCB, La Resistència de Palau, #Noiestwitterbarça i El Senyor Ramon, amb el suport dels precandidats Víctor Font, Jordi Farré i Lluís Fernández Alà). "La xifra de 7.500 signatures, òbviament, és una xifra rodona. És molt difícil atès que tenim més de 130 locals que ens van donant dades contínuament i ens és molt complicat donar una foto exacta. La foto precisa que tenim d'ahir a la nit és de 7.497, però òbviament ja no val perquè aquest matí ens han arribat més signatures. El recompte definitiu i final realment només el sabrem el dia que entreguem les butlletes, ja que segur que fins a l'últim minut ens n'entren de noves. La pròxima data en què farem recompte oficial serà la del dia 14 de setembre", expliquen.

Així doncs, després d'obrir un centenar de punts de recollida de signatures arreu del territori durant aquests primers dies, els grups que hi ha al capdavant del procés són optimistes i esperen recollir les que queden en aquesta última setmana. I és que recollir 16.500 signatures de socis de manera presencial és complex d'aconseguir pel fet que, a diferència d'anteriors intents, aquest cop la pandèmia fa que no hi hagi cap partit al Camp Nou on es concentrin molts socis. "Hem d'entendre que aquesta moció és substancialment diferent de les que s'han fet fins ara. No hi ha un espai central i únic, tampoc hi ha dies de partit. Només hi ha implantació territorial, col·laboració social i tothom posa tota la que pot per la seva part i, per tant, la informació flueix amunt i avall", emfatitza Duch.

Els impulsors, a més, han reconegut que encara no tenen una resposta oficial del club sobre la data final per poder recollir les dades. Des de la plataforma demanen que la data límit sigui el 21 de setembre, entenen que els dissabtes no són dies hàbils, com sí que ho considera el club. "Nosaltres treballem amb l'escenari del dia 17, per dues raons. Primer, perquè és el que ens ha comunicat el club i, segon, perquè estem convençuts internament que el club no farà cap esforç ni ens ajudarà gens ni mica en la forma de ser comprensiu amb el marc legal vigent. Estem convençuts que la data correcta és el 21, perquè hi ha una sentència que així ho diu. És una batalla jurídica que es produeix en paral·lel a la recollida de signatures".

Si aconsegueixen aquestes firmes, podran organitzar una moció de censura en què caldria que dues terceres parts dels vots dels socis fossin favorables a un canvi de junta per posar punt final a la presidència de Bartomeu. En la història del club, cap de les mocions de censura ha aconseguit fer fora el president, tot i que en dos casos els promotors sí que van obtenir les signatures necessàries per fer la votació: el 1998 contra Josep Lluís Núñez i el 2008 contra Joan Laporta.

stats