Barça

Raphinha noqueja el Madrid en l'estrena de Lewandowski (0-1)

Un golàs de l'elèctric extrem brasiler resol un clàssic poc amistós a Las Vegas

Raphinha celebrant el seu gol contra el Reial Madrid.

BarcelonaRaphinha Dias ha decidit amb un gol sublim l'estrena de Robert Lewandowski amb la samarreta del Barça. Xavi Hernández ha donat protagonisme d'entrada al fitxatge estrella blaugrana d'aquest mercat en un clàssic estiuenc en què han saltat espurnes. L'equip català, més rodat que el madrileny, ha sigut el just vencedor d'una vetllada que, tot i ser festiva, ha tingut moments de màxima tensió. A la gespa, l'àrbitre ha hagut de controlar l'excés d'ímpetu amb targetes i amonestacions verbals. I a la graderia els aficionats del Reial Madrid han escridassat generosament Gerard Piqué, que tornava a jugar després de la lesió que el va apartar del tram final del curs passat.

Milers d'aficionats de Barça i Madrid a l'impressionant Allegiant Stadium han omplert les memòries dels seus mòbils per immortalitzar un clàssic de pretemporada calent en diversos sentits. Començant per una infernal temperatura ambiental, més de 35 graus a les set de la tarda, i acabant per l'alta intensitat que els dos gegants del futbol estatal han dedicat a un partit no oficial i amb raons més econòmiques que no pas esportives. El Madrid ha jugat tot just el seu primer partit de preparació i no ho ha semblat, mentre que el Barça ha elevat el to competitiu en relació als dos tests previs amb l'Olot i l'Inter de Miami. L'eterna rivalitat no hi entén, d'amistosos, emergeix en cada disputa i pot provocar picabaralles com la que han protagonitzat Busquets, Rodrygo, Araujo i Rüdiger a les acaballes de la primera part per una falta al límit de Jordi Alba sobre Vinícius.

Lewandowski, amb cara de velocitat, conduint la pilota cap a la porteria del Reial Madrid.

Aquesta petita batussa ha afegit encara més condiment a un primer acte que ja moria amb suficients al·licients. Han sigut els primers 45 minuts de Lewandowski amb la samarreta del Barça. El polonès ha lluït el dorsal 12 –el 9 encara pertany al transferible Memphis–, però no ha defraudat com a punta de llança d'una línia d'atac que han completat d'entrada Ansu Fati i Raphinha. Amb només dos entrenaments a la gespa amb els seus nous companys, l'ex del Bayern Munic ha estrenat el capítol d'ocasions del partit –un xut que ha demanat una estirada de mèrit de Courtois– i ha suposat una constant amenaça per a Militao i Alaba, la dupla defensiva de capçalera del Madrid.

Minuts després, Ansu, que cada vegada juga menys preocupat per recaure, ha tornat a rondar el gol després d'una bona pressió de Pedri, però ha creuat massa la seva rematada final. L'hispanoguineà i el canari, juntament amb Alba, han participat decisivament en l'acció que per fi ha desfet la igualada. Al minut 28, han posat nerviós Militao en una sortida des del darrere –altre cop la pressió–, i el central blanc ha habilitat involuntàriament Raphinha, que des de la frontal ha marcat un golàs per l'escaire. El brasiler, elèctric com en el seu debut, ha fet estèril el vol de Courtois i ha tornat a avisar Dembélé, que haurà de lluitar de valent per ser titular.

Missatge de Xavi a De Jong

El Mosquit ha format part de la primera bateria de canvis del Barça. Xavi l'ha inclòs d'inici en una segona meitat en què el Madrid també ha fet relleus. Els de Carlo Ancelotti, que al primer parcial només han amenaçat amb un xut aïllat de Valverde que s'ha estavellat al pal, han millorat en la construcció gràcies a l'entrada dels sempiterns Kroos i Modric. Fruit d'aquest tímid pas endavant, Asensio ha estat a punt d'empatar a instàncies de Lucas Vázquez, però la seva definició s'ha perdut a la dreta de Ter Stegen, que ha tornat als vestidors amb els guants quasi impol·luts. Ell, i també Iñaki Peña, que ha substituït l'alemany en aquest segon temps.

Més enllà d'aquesta ocasió d'Asensio, el vigent campió d'Europa no ha trobat més camins clars cap a la porteria rival. És més, si no arriba a ser per Courtois, el Barça hauria ampliat la diferència al marcador. Al minut 73, el porter belga ha escopit un intent clar de Kessie a passada de Sergi Roberto. Tant l'ivorià com el reusenc, per cert, han tornat a desplaçar Frenkie de Jong a la defensa, en un missatge meridià de Xavi al neerlandès perquè faci les maletes d'una vegada. L'egarenc no el veu imprescindible i per això no el posa a la seva posició ideal, que és a la medul·lar. Tot el contrari que Ancelotti a Courtois, que continua amb la capa de Superman i ha salvat dos gols més abans del xiulet final, un a Dembélé i un altre a Dest.

El Barça continuarà amb la gira americana aquest dimecres (2:30 h) contra el Juventus a Dallas i la tancarà diumenge amb el Red Bull de Nova York.