Esports Barça 02/03/2021

Retorn miraculós de Pedri per al primer 'match-ball' de la temporada

Els blaugranes necessiten remuntar un 2-0 per fer-se un lloc a la final de la Copa

Laia Bonals / Albert Nadal
2 min
Pedri, entrenant-se amb el Barça

El Barça afronta el seu primer 'match-ball' de la temporada: el conjunt blaugrana rep el Sevilla al Camp Nou (21 h, Telecinco i DAZN) en la tornada de les semifinals de Copa. Si l'equip de Ronald Koeman vol aconseguir un bitllet per a la final de la Cartuja del 17 d'abril, haurà de remuntar el 2-0 en contra del partit d'anada. Com a mínim, repetint el resultat de dissabte al Sánchez Pizjuán els blaugranes igualarien les forces. Llavors, el Barça va sotmetre l’equip de Julen Lopetegui (0-2) i va demostrar que, almenys, no ha tirat la tovallola abans d'hora a la Lliga.

Després de la derrota de l'anada, catalans i andalusos ara s'han tornat a veure les cares en menys de cinc dies. Un canvi de xip que era necessari tant per als jugadors culers com per als aficionats després d'una setmana de decepcions en què es va mostrar una imatge molt pobra contra el PSG i el Cadis. El triomf de Lliga al Sánchez Pizjuán, amb un partit seriós i practicant un bon futbol, pot esdevenir un punt d'inflexió per als blaugranes. Des de dissabte, la fe en la remuntada de Copa ha anat in crescendo.

Pedri obra el miracle

De fet, ahir l'optimisme va augmentar sabent que Pedri es va tornar a entrenar amb l'equip. Després d'abandonar amb crosses dissabte l'estadi Sánchez Pizjuán i que diumenge el club informés que tenia "un estirament muscular al soli de la cama esquerra", el canari ja es va exercitar dilluns de manera individual i ahir va participar amb normalitat en la sessió amb el grup. "Hi ha coses que gairebé no tenen explicació. S'ha entrenat sense problemes. La veritat és que ens ha sorprès a tots. Haurem d'esperar a l'últim entrenament [aquest dimecres al matí], però pot ser que entri a la convocatòria", va confessar Ronald Koeman. El futbolista està decidit a jugar el partit i, com a mínim, es dona per fet que estarà a la llista de convocats. Com és ja habitual aquesta temporada, Pedri va tenir un paper destacat en el matx de dissabte abans de lesionar-se. El canari va tornar a esperonar els culers amb una nova exhibició de talent i de compromís defensiu.

L'altra cara de la moneda és Ronald Araujo, que ahir no es va poder entrenar amb el grup. Dissabte va tornar a jugar després d'alguns dies de baixa per l'esquinç que s'havia fet al turmell i, en un disputa per la pilota amb En-Nesiry, es va tornar a ressentir del dolor i va ser canviat malgrat que ell hauria continuat jugant. Semblava que tot quedaria en un ensurt i, a diferència de Pedri, el club ni tan sols va emetre un comunicat mèdic. L'uruguaià, però, és dubte seriós per al partit d'avui, malgrat que Koeman ahir no el va voler descartar.

Lesions a banda, una remuntada a les semifinals de Copa donaria un aire nou a l'equip. "Creem ocasions, però hem de ser més efectius. També és determinant mantenir la porteria a zero. Sabem que el resultat de l'anada és complicat de remuntar, però hi ha opcions i, mentre hi hagi opcions, res és impossible", va dir Koeman. El neerlandès, que no va amagar la importància que té el duel per donar sentit a una temporada que no vol que acabi en blanc, no va descartar tornar a jugar amb tres centrals, tot i que va insistir que el més important és "la mentalitat dels jugadors".

stats