Barça

Sandro Rosell nega haver fet servir els diners del Barça per pagar l’aval quan va ser president

Ha enviat una carta a la directiva en què assegura que tant ell com els seus membres de la junta en van costejar el manteniment amb diners de la seva butxaca

ARA
2 min
20062901FM ESPORTS ENTREVISTA A SANDRO ROSELL BARCELONA 29 06 2020 FOTO  FRANCESC MELCION DIARI ARA

BarcelonaSandro Rosell, president del Barça entre el 2010 i el 2014, ha enviat una carta en què desmenteix categòricament que hagués fet servir diners del club per pagar el manteniment de l’aval. Assegura que durant el seu mandat es van pagar de manera "mancomunada i solidària" davant la Lliga (aleshores, LFP) un total de 60 milions d’euros.

Aquesta carta, dirigida als membres de la junta actual del Barça, arriba unes setmanes després que aquest diari publiqués un ampli reportatge explicant com es van gestar els avals presentats per la directiva de Joan Laporta. El text es va elaborar després de saber que Hisenda, tal com va avançar el diari Sport, estava investigant aquests avals i, en concret, els pagaments que els membres de la directiva van rebre de diferents empreses per costejar-ne el manteniment.

En el text publicat per aquest diari s’escrivia: "Fonts pròximes a la directiva consultades per l'ARA asseguren que el mandatari argumentava que no era just que l'aval ataqués la butxaca dels directius i que en anteriors juntes era el Barça qui sufragava aquesta despesa". Al reportatge també s’especificava que l’ARA s’havia posat en contacte amb antics directius del 2003 (primera etapa de Laporta) i del 2010 (quan va guanyar Sandro Rosell) i que ho havien desmentit. "Afirmen que, en tant que era una garantia personal, en totes dues ocasions en van pagar el manteniment amb els seus diners".

A la carta que ha enviat Sandro Rosell, l’expresident ha especificat: "Cadascú de nosaltres va assumir íntegrament el manteniment de l’aval, pagat de les nostres butxaques i a través dels bancs corresponents al llarg de les temporades 2010-11, 2011-12 i 2012-13, fins que els resultats positius ordinaris acumulats de la nostra gestió ens van dispensar de fer-ho".

Rosell al·lega que, "de no haver-ho fet així, s'hauria incorregut en una infracció greu dels Estatus del FC Barcelona, del Codi Ètic i de la llei", i per aquest motiu demana que la junta actual ho "desmenteixi taxativament".

stats