Barça

Segueix la fuga de talent al Barça: marxa l'executiva de més rang

Maribel Meléndez, la directora corporativa del club i una de les màximes responsables de l'Espai Barça, ha decidit plegar

3 min
Maribel Meléndez durant la presentació del referèndum telemàtic que va aprovar el finançament de l'Espai Barça.

BarcelonaEl Barça perdrà al final d'aquest mes de febrer la seva executiva de més rang, Maribel Meléndez. La fins ara directora corporativa del Barça i una de les màximes responsables de l'Espai Barça ha decidit posar punt final a la seva etapa blaugrana, segons ha avançat Mundo Deportivo i ha pogut confirmar l'ARA. Fonts de l'entitat han explicat a aquest diari que Meléndez va comunicar fa dues setmanes internament la seva decisió, i la intenció és fer-la oficial durant els pròxims dies. Els motius exposats per argumentar la seva sortida "són personals". Agafarà les seves funcions Manel del Río, el director financer.

Meléndez, malgrat tenir un perfil mediàtic força discret, va ser un dels grans fitxatges de Joan Laporta quan va tornar a la llotja el març del 2021 i un dels pals de paller durant les negociacions amb Goldman Sachs per tancar el finançament de 1.450 milions d'euros de l'Espai Barça. Des de la sortida de Ferran Reverter (Meléndez va ser un dels seus fitxatges, es va convertir en la seva mà dreta i ara era una de les últimes persones de la seva confiança que seguia al club) com a CEO el febrer del 2022 i després de la decisió de Laporta d'autoerigir-se president executiu, va passar a ser la màxima executiva de l'entitat blaugrana. A més, juntament amb Joan Sentelles, fins ara ha liderat el projecte de l'Espai Barça i és consellera de Bridgeburg Invest, la marca comercial de Barça Vision que va suposar una palanca de 408 milions d'ingressos comptables a l'exercici 2022-2023.

La sortida de Meléndez arriba quan fa poc més d'un mes que va marxar un altre executiu. Franc Carbó, cap de la gestió de l'àrea esportiva del Barça, va acceptar la proposta d'un altre exblaugrana, Ramon Planes, per fitxar per l'Al-Ittihad de l'Aràbia Saudita, equip en el qual juga l'exmadridista Karim Benzema. Una de les principals tasques de Carbó al Barça va ser encarregar-se del compliment de la normativa del fair play financer de la Lliga que tants maldecaps està causant al club des del final del mandat de Josep Maria Bartomeu.

La cinquena gran sortida de l'Espai Barça

L'Espai Barça viu la cinquena gran sortida durant el mandat de Laporta amb la marxa de Meléndez. El president, poc després de tornar al club, va prescindir del màxim responsable executiu del projecte durant l'etapa de Josep Maria Bartomeu, Bill Mannarelli. En un primer moment aquest forat es va omplir amb Ramón Ramírez, que procedia d'IDOM, l'empresa encarregada de fer la reformulació de la remodelació del Camp Nou.

Més tard, a banda de Joan Sentelles, amic personal de Laporta que segueix en el projecte, va passar a ser també responsable de l'Espai Barça Àlex Barbany (que prèviament havia estat director d'ingressos del club) per portar la part comercial. Precisament amb la dimissió de Ramírez el juny del 2022, Barbany va convertir-se en el director executiu de l'Espai Barça. Però la seva etapa va finalitzar de la mateixa manera: en forma de dimissió. En aquest cas, feta oficial el setembre del 2023.

Entremig d'aquestes dues sortides n'hi va haver una tercera pertanyent a la directiva: Jordi Llauradó va dimitir primer com a directiu responsable de l'Espai Barça el gener del 2023, i posteriorment també va marxar de la directiva el juny del mateix any. Actualment, la màxima responsable del projecte a la directiva és la vicepresidenta institucional, Maria Elena Fort.

stats