Barça

El tovalló de paper que va portar Messi al Barça, a subhasta

El preu de sortida se situarà en prop de 300.000 lliures, uns 350.000 euros

2 min
El tovalló que va segellar la incorporació de Messi

Quan un argentí de 13 anys va decidir travessar l'Atlàntic per provar sort en el futbol, segurament no hauria imaginat mai que un tovalló de paper podria acabar acumulant tant de valor. I encara menys que seria pel seu llegat. Segons ha avançat La Vanguardia i ha confirmat l'ARA, la casa britànica Bonhams subhastarà el tros de paper que va segellar l'arribada de Leo Messi al Barça. Serà entre el 18 i el 27 de març i s'espera que el preu de sortida se situï cap a les 300.000 lliures, uns 350.000 euros. Fins ara havia estat guardat en una caixa forta propietat d'Horacio Gaggioli, l'intermediari que el va portar al Camp Nou.

Era l'any 2000 i Leo Messi va arribar a Barcelona amb una missió: firmar un contracte amb el Barça perquè el club li pagués els alts costos del seu tractament pel creixement. Quan va arribar es va incorporar immediatament als entrenaments a La Masia, però el contracte que havia de segellar la seva incorporació no arribava. Al club hi havia diversitat d'opinions: alguns creien que la manca de físic li llastaria possibilitats per convertir-se en professional, mentre que uns altres asseguraven que mai havien vist un talent com el seu.

Un bon dia, davant la insistència dels Messi, un esmorzar al Club de Tenis Pompeia ho va canviar tot. A la trobada hi van assistir Carles Rexach, que llavors exercia de secretari tècnic blaugrana, Josep Maria Minguella i Horacio Gaggioli. Davant la possibilitat que el jove Leo Messi i el seu pare fessin les maletes a la recerca d'un altre club disposat a pagar el tractament, els culers van optar per una via desesperada: demanar a un cambrer un paper per improvisar un contracte. El restaurador va oferir-los un tovalló de paper. En van tenir prou. Ara, 24 anys més tard, aquest tovalló s'ha convertit en una llegenda del barcelonisme i el seu valor, fins ara, era incalculable.

Durant molt de temps s'havia plantejat la possibilitat que la relíquia acabés al museu del Barça, però mai es va acabar arribant a un acord. Ara, en cas que des d'Arístides Maillol volguessin moure's per portar-lo al Camp Nou, haurien de licitar com qualsevol altra persona o organisme a través de la subhasta de Bonhams. Amb tot, fonts blaugranes asseguren a l'ARA que de moment el club no té intenció de participar-hi.

Al tovalló de paper es pot llegir: “A Barcelona, el 14 de desembre del 2000 i en presència dels Srs. Minguella i Horacio, Carles Rexach, secretari tècnic del FC Barcelona, es compromet sota la seva responsabilitat i, malgrat algunes opinions en contra, de fitxar el jugador Lionel Messi sempre que ens mantinguem en les quantitats acordades”.

stats