Barça

Xavi, l'atac a un periodista i el 'guardiolisme sociològic'

L'entrenador del Barça va referir-se durant la roda de premsa del partit del Nàpols a una crònica de Ramon Besa de fa quatre mesos que no li va agradar

ARA
2 min
Xavi Hernández celebrant un dels gols del Barça davant el Nàpols.

BarcelonaXavi Hernández va aprofitar la roda de premsa posterior a la classificació per als quarts de final de la Champions League per passar comptes amb Ramon Besa, un periodista històric d'El País. "Als futbolistes els he dit que avui no havia de morir ningú. Hi ha hagut molta crítica injusta. Es va parlar en el seu moment que érem el bufó de la Champions. És necessari això? Ara què fem amb el bufó de la Champions?", va deixar anar l'entrenador del Barça després del 3-1 davant el Nàpols.

En un primer moment molts no van saber de què parlava el tècnic blaugrana. És normal. Es referia a la crònica publicada per Besa del Xakhtar Donetsk 1-0 Barça de la fase de grups de la competició europea, disputat el 7 de novembre del 2023. És a dir, a una crònica de fa més de quatre mesos. De totes maneres, Xavi la va tenir al cap en el moment de més alegria del Barça aquest curs. Feia quatre anys que l'equip blaugrana no estava entre els vuit millors equips de la Champions League.

El titular de la crònica de Besa va ser "El Barça, derrotat davant el Xakhtar, és el bufó d'Europa". I començava així: "No hi ha segurament un equip més bufó a Europa que el Barça. L'últim ridícul ha estat el de perdre davant un rival menor que ni tan sols pot jugar al seu país a causa de la guerra i que s'ha hagut de refugiar a Hamburg". Besa, després de les paraules de Xavi d'ahir a la nit, es va sentir interpel·lat i va donar el seu parer sobre el tema al programa El Larguero de la Cadena Ser: "No m'ha sorprès. Vaig tenir un diàleg amb ell per WhatsApp. Em va enviar l'article el mateix Xavi per telèfon. Em va dir que jo tenia mala bava, que de tant en tant em sortia".

El guardiolisme sociològic

El mateix Besa va exposar que considera que Xavi separa els periodistes que cobreixen la informació del Barça en dues categories: aquells que suposadament són pròxims a Pep Guardiola i aquells que, segons el seu criteri, no ho són. De fet, el també periodista Sique Rodríguez va afegir en el mateix programa de ràdio que Xavi (assessorat comunicativament pel periodista Edu Polo) té una llista amb periodistes que considera guardiolistes. De fet, l'ARA té constància que, des de dins el club, es defineix com a guardiolisme sociològic els altaveus que interpreten que els han atacat constantment.

stats