Barça-Nàpols

Laporta també guanya l'eliminatòria als despatxos: els apunts en calent del Barça-Nàpols

La classificació per als quarts de final de la Champions League comportarà al club blaugrana uns quinze milions d'euros

2 min
João Cancelo i Fermín López celebren el segon gol del Barça davant el Nàpols.

BarcelonaEl Barça s'ha imposat per 3-1 al Nàpols amb gols de Fermín López i João Cancelo en el primer temps i un altre de Robert Lewandowski en el segon i s'ha classificat per als quarts de final de la Champions League. A continuació, els apunts en calent del partit.

L'alegria a les cames. Els primers 25 minuts del Barça han estat mentalment apassionats, físicament elèctrics i vigorosos en l'execució. El conjunt blaugrana ha sortit a cruspir-se el Nàpols amb un atreviment desconegut aquest curs i les cames no li han tremolat malgrat la dimensió del que estava en joc. Al contrari, a les cames dels jugadors del Barça s'ha expressat l'alegria infantil de passar-s'ho bé amb una pilota als peus i ha fet la sensació que l'espessor que impera els últims temps en el joc només fos un maldecap d'una altra vida.

Pau Cubarsí i Fermín López. Malgrat la seva insultant joventut, ja tenen l'estatus que obliga a anomenar-los amb el nom i el cognom. Qui hauria apostat un sol euro abans de començar la temporada al fet que el Barça es jugaria el pas als quarts de final de la Champions League amb aquests dos joves com a titulars? Pau Cubarsí ha tornat a ser el millor de la defensa blaugrana (de fet, ha estat premiat amb l'MVP del partit), un fet que ja no és notícia, i Fermín López ha desarborat l'estructura del Nàpols i ha estat l'autor del primer gol.

Alleujament institucional. Hi havia molta preocupació a l'esfera de poder del Barça abans del partit davant el Nàpols i el motiu no eren únicament les aspiracions esportives de l'equip de Xavi Hernández en aquesta Champions League. Quedar eliminats avui hauria suposat una desviació extra de 15 milions d'euros (10,6 procedents de la UEFA i la resta de la taquilla de quarts de final) respecte al pressupostat aquest exercici que s'hauria sumat a la ja anunciada de més de 30 milions sense comptar l'impagament de 40 de Libero. El Barça té motius per encetar el cava més enllà del seu retorn entre els vuit millors equips d'Europa, la fita mínima marcada.

Joan Laporta conversant amb el president del Nàpols, Aurelio de Laurentiis, a la llotja de l'Estadi Olímpic Lluís Companys.

Els moviments de l'entorn. Una eliminació davant el Nàpols, a més, podria haver suposat la primera mostra pública de descontentament per part de l'afició blaugrana cap a la directiva de Joan Laporta. Durant la prèvia del partit va córrer de WhatsApp a WhatsApp un vídeo de quinze segons en què s'animava l'afició a anar a Montjuïc a donar suport a l'equip, però que també contenia el següent missatge: "Si no passem a quarts, t'esperem en acabar el partit a la porta 1 de l'estadi per mostrar la nostra preocupació per la situació esportiva i social del club".

stats