Barça
Esports Barça 27/07/2022

Xavi somriu amb el xou de Dembélé (2-2)

L'extrem francès marca dos golassos contra la Juve en un empat immerescut del Barça a Dallas

3 min
Ousmane Dembélé fent el primer gol contra el Juventus a Dallas.

BarcelonaOusmane Dembélé va ser el gran animador del tercer test de preparació a la gira de pretemporada del Barça. En un duel en què els blaugranes van merèixer més que l'empat final (2-2), el francès va fer dos gols d'autor que carreguen de raons els defensors de la seva permanència a la plantilla de cara a la temporada que està a punt de començar. La cita contra el Juventus a Dallas va mostrar un equip més solidari que precís, però sense escletxes en el vessant purament competitiu. Cap jugador va perdre l'oportunitat de convèncer els tècnics a dues setmanes llargues de l'inici de la Lliga.

El partit va començar força mandrós. Entre la intensa calor texana i la gespa alta i seca d'un Cotton Bowl mig buit, Barça i Juventus van entrar en matèria com un motor dièsel a baixes revolucions. Per part blaugrana, l'absència de dos imprescindibles a l'onze com Araujo i Pedri –Xavi no els va posar ni un minut– també va contribuir al ritme estiuenc i a un cert desgovern sobretot sense pilota. Kessie i Nico, interiors titulars, van destacar molt més en la pressió en camp oponent que no pas a l'hora de nodrir Lewandowski, aïllat com a referència ofensiva en la seva segona aparició. La Juve va aprofitar la falta de complicitat col·lectiva culer per créixer de la mà d'un nouvingut com Di María, que va gaudir apareixent entre línies i activant Kean i Cuadrado. Tanmateix, els italians, mancats de rodatge, no van espantar Ter Stegen, que va resoldre amb sobrietat un únic llançament del Fideo abans que el caos de Dembélé, benentès a Dallas, sacsegés la vetllada.

I mai més ben dit, perquè al Mosquit ara li ha agafat per celebrar els gols simulant que dorm. Dues vegades va posar en pràctica la performance que sol acompanyar Stephen Curry, l'estrella dels Golden State Warriors, per silenciar els seus crítics. Va signar dues jugades de vers lliure, des de la dreta cap a la porteria, que expliquen per què Xavi ha pressionat tant perquè continuï a les seves files. Al minut 34, el gal va burlar Cuadrado i Alex Sandro, dibuixant una ziga-zaga ambidextra, abans de batre Szczesny amb un xut fort i ras. Cinc minuts després, Kean va fer l'1-1 avançant-se a Eric Garcia a l'àrea petita, però Dembélé, tocat per la vareta, va restablir tot seguit la superioritat favorable als culers amb una altra acció de talent que ni Cuadrado ni Locatelli van saber minimitzar. Qui sap si la competència de Raphinha era el que necessitava el francès per espavilar-se definitivament. De moment, en només un partit, va fer més dianes que en tota la passada temporada a la Lliga. Que continuï dormint, però no per arribar tard als entrenaments, sinó per consolidar una celebració a còpia de tots els gols que no ha marcat en cinc temporades de lesions i irregularitat.

Un Barça més coral a la segona part

Després de la mitja part, el Barça va canviar el xou particular de Dembélé per una millor expressió col·lectiva. Sense el Mosquit, l'equip perd inspiració individual i capacitat d'improvisació, però a canvi guanya sincronia de camí a la porteria rival. Raphinha va ocupar la seva plaça i va donar continuïtat a les bones sensacions exhibides contra l'Inter de Miami (0-6) i el Reial Madrid (0-1). Menys driblador que el normand, l'ex del Leeds equilibra la balança anant més a l'espai, amb una ocupació dels espais molt més racional i pocs romanços a l'hora d'activar la gardela des de posicions llunyanes. El brasiler va estar a punt de sumar un altre gol a la represa, però primer va topar amb Perin –suplent de Szczesny– i després amb el travesser en un llançament de falta directa que va anar seguit d'un altre intent d'Ansu que es va estavellar a la creueta. En aquell moment, el partit tornava a anar empatat després que Kean, al minut 51, hagués fet el 2-2 en una acció en què Frenkie de Jong, que novament va fer de central, va regalar un rebuig en zona compromesa. En detriment del neerlandès, Xavi va confiar la medul·lar a la segona part a Pjanic, Gavi i Pablo Torre. El missatge de l'egarenc torna a ser inequívoc.

El quart i últim partit del Barça en terres nord-americanes serà aquest diumenge a la matinada a Nova York contra el Red Bull (1 h, TV3).

stats