BARÇA
Esports 29/10/2016

El 81% dels compromissaris del Barça aprova la continuïtat de Bartomeu

"Estem farts de campanyes partidistes que tergiversen la veritat, el que no aconsegueixen al camp ho intenten fora dels terrenys de joc", ha dit el president a l'inici de l'assemblea

Albert Llimós
3 min
Josep Maria Bartomeu, a l'Assemblea

BarcelonaL'Assemblea del Barça ha arrencat igual que l'any passat: amb paraules dures de Josep Maria Bartomeu. I ha continuat com gairebé sempre, amb l'aprovació sense problemes de tots els punts fixats en l'ordre del dia. Entre ells, la ratificació de la gestió de la junta: un 81% dels compromissaris ha aprovat la continuïtat del president i la seva directiva, amb 404 vots a favor, 60 en contra i 32 en blanc.

En el seu parlament Bartomeu ha reconegut que després d'intentar renovar Luis Suárez "parlarem amb Leo Messi" per allargar la seva vinculació al Barça més enllà del 2018, perquè és el "catalitzador" de l'equip.

Missatge a Tebas

La cita amb els compromissaris s'ha inciat amb un discurs de defensa de Josep Maria Bartomeu contra Javier Tebas, president de la Lliga de Futbol Professional. Si l'any passat el president va posar-se els compromissaris a la butxaca responent a la UEFA i els atacs contra la llibertat d'expressió pel cas de les estelades, enguany el focus han estat les acusacions de Tebas als jugadors del Barça per la seva actitud a Mestalla. "No ens deixarem atacar, ens defensarem fins al final", ha manifestat en la seva primera intervenció: "Estem farts de campanyes partidistes que tergiversen la veritat. El que no aconsegueixen al camp ho intenten fora dels terrenys de joc". Si l'any passat l'actitud de la UEFA va ser "lamentable", enguany Tebas i el Comitè de Competició han estat "imprudents".

Bartomeu l'ha definida com una temporada de "rècords" i "records". El president ha remarcat els 679 milions que va ingressar el club durant l'exercici passat, "la xifra més alta d'un club esportiu". Però, a la vegada, ha estat un any "trist", ha dit amb referència a la pèrdua de Johan Cruyff, que s'ha endut una llarga ovació dels 629 compromissaris que hi havia al Palau Blaugrana a les 11.00 h.

Un moment de la votació

Llum verda als números

En acabar la intervenció del president s'han aprovat amb majoria àmplia els resultats de la temporada anterior (29 milions de benefici) i el pressupost d'aquesta nova campanya (695 milions). Posterioment, el secretari tècnic, Robert Fernández, ha fet una valoració de les decisions esportives, i ha avançat que algun dels jugadors cedits (Samper, Douglas, Tello, Vermaelen i Munir) tornarà l'estiu que ve a la primera plantilla. "Amb el central havíem d'encertar", ha admès Robert en referència al fitxatge de Samuel Umtiti: "té una gran personalitat". "Volem guanyar, però sobretot volem guanyar bé. Gaudiu d'ells", ha sentenciat el secretari tècnic en el final del seu parlament.

Gestió ratificada

A la tarda, Bartomeu ha tornat a agafar la paraula per dirigir-se als compromissaris i posar el seu càrrec -i el de la junta directiva- a votació dels socis en una moció de confiança. Això sí, fent una valoració de l'estat del club (des del 2010, quan va guanyar les eleccions Sandro Rosell) i parlant només durant els minuts inicials del cas Neymar. "Som la junta del 2010, el senyor Sandro Rosell va ser molt bon president", ha dit.

"Hem reconegut un error en la planificació fiscal. La conformitat comporta que el Barça és condemnat penalment per dos exercicis", ha dit Bartomeu, que ha defensat amb vehemència que l'acord amb la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat l'hagi pres la junta i no els compromissaris: "No estic d'acord, traspassar aquesta decisió a tots vostès era fàcil, era rentar-se les mans. Era la junta qui havia d'assumir una decisió com aquesta". El president ha assegurat que qui diu que la imatge del club ha quedat "tacada" pel cas Neymar "menteix": "No és veritat".

"Pensem que hem fet molta feina, i no ho hem tingut fàcil", ha afegit Bartomeu, que ha reconegut que la situació política que viu Catalunya ha posat més el focus en el Barça. "El cas Neymar i el cas Messi, també el de les estelades, han estat contaminats per aquesta situació", ha sentenciat el màxim mandatari blaugrana, que ha llançat un avís: "Ens sentim forts, tot i les crítiques destructives que també hem rebut".

El temps per a l'autocrítica ha tingut espai. "No estem contents" en com s'han venut els jugadors, ha explicat davant d'una massa de compromissaris cada vegada més reduïda.

En el torn de paraules, un dels socis més veterans (Artur Travessa, número 20) ha demanat l'expulsió de Jordi Cases, qui va iniciar el procediment a l'Audiència Nacional pel cas Neymar. Travessa, que ha parlat en nom de Robert Blanch i l'Assocació en defensa dels socis i sòcies del Barça, ha qualificat de "poma podrida" a Cases. "Per què ho va portar a l'Audiència Nacional?", ha preguntat Bartomeu a Cases públicament.

"No canviarem el nom del Museu, es dirà Josep Lluís Núñez", ha sentenciat Bartomeu quan li ha preguntat un compromissari sobre el canvi de nom. El president ha assegurat, tot seguit, que s'està negociant amb la família de Johan Cruyff la manera més adient per homenatjar l'holandès i que la seva figura estigui present al Camp Nou.

stats