BARÇA
Esports 29/10/2016

Els números li surten a Bartomeu

El club aprova els resultats de l'exercici 2015-16 amb 794 vots a favor i 36 en contra, i el pressupost de 695 milions amb un suport del 89%

Albert Llimós
2 min
El Barça ingressarà de Qatar Airways 33,5 milions aquesta temporada

BarcelonaSense sorpreses. El Barça ha aprovat els resultats de l'exercici 2015-16, amb uns beneficis de 29 milions: 794 vots a favor, 36 vots en contra i 29 abstencions. L'encarregada de guanyar-se la confiança dels més de 800 compromissaris presents al Palau Blaugrana ha estat la vicepresidenta econòmica, Susana Monje, que ha assegurat que "no ha estat un any més, de transició", sinó un any important perquè ha convertit el Barça "per primera vegada" en el club esportiu "número 1" en ingressos. També s'ha aprovat el pressupost de 695 milions per al curs 2016-17, amb el 89% dels vots a favor (771 compromissaris, 45 en contra i 46 en blanc).

Un any històric

El club, sense traspassos, va obtenir 631 milions. La massa salarial es va elevar fins als 435 milions, "un nivell de despesa esportiva molt alt", ha assumit Monje, que ha recordat que aquests 435 milions estan per sota del 70% respecte als ingressos ordinaris que, com a màxim, recomanen els organismes internacionals de futbol. Monje ha aprofitat per llançar un missatge que al Barça repeteixen des de fa uns mesos i que el club vol convertir en un tema de debat important a escala europea: el topall salarial.

Monje ha recordat que sense el revés de Can Rigalt, que ha implicat recomprar els terrenys que va vendre la junta directiva de Joan Laporta, el Barça hauria obtingut 54 milions de benefici.

Cap als 700 milions

El director esportiu del club, Òscar Grau, ha remarcat que el 41% dels ingressos d'aquesta temporada 2016-17 provindran del màrqueting, un 30% més que el curs anterior. En aquest punt, Bartomeu ha defensat que l'aportació del club a les seccions augmenta any rere any, i representa el 5% del total.

En el torn de preguntes, Bartomeu ha dit que el club està citat aviat al Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) per resoldre la qüestió de les estelades i l'enfrontament entre el Barça i la UEFA. Concretament la vista oral serà el 7 de novembre. Si el Barça no obté la victòria a Lausana, acudirà a "instàncies superiors" europees.

El president de la comissió econòmica, Carles Tusquets, ha llançat un avís a la junta amb referència a la massa salarial: "Compte, doncs, amb la feixuga feina de les renovacions del primer equip". Tusquets també ha dit que caldrà "estrènyer-se el cinturó" d'aquí dos anys, ja que aquesta temporada no baixarà gaire la ràtio entre ingressos i despeses.

stats