Eurolliga
Esports Bàsquet 03/04/2011

Les 10 semblances entre l'eliminació de l'Inter de Milà i la del Panathinaikòs

L'eliminació del Regal Barça contra el Panathinaikòs als quarts de final de l'Eurolliga té moltes similituds amb la decepció del Barça de futbol contra l'Inter de Milà a les semifinals de la Lliga de Campions

àlex Gozalbo
2 min
Zeljko Obradovic.

BarcelonaL'eliminació del Regal Barça contra el Panathinaikòs als quarts de final de l'Eurolliga té moltes similituds amb la decepció del Barça de futbol contra l'Inter de Milà a les semifinals de la Lliga de Campions de la temporada passada:

1. El campió, eliminat

El Barça de Pep Guardiola es va proclamar campió de la Lliga de Campions el 28 de maig a Roma del 2009, on va superar el Manchester United (2-0). El Regal Barça de Xavi Pascual, per la seva banda, va aixecar l'Eurolliga el 9 de maig del 2010 a París, en guanyar l'Olympiacòs (86-68). L'any següent, però, tots dos equips van quedar eliminats abans de poder defensar el títol.

2. Plantejament defensiu

L'Inter de Milà de José Mourinho va eliminar el Barça amb un gran plantejament defensiu que tan sols va deixar anotar un gol a l'equip blaugrana al decisiu partit de tornada. El Panathinaikòs de Zeljko Obradovic va anul·lar les virtuts ofensives del Regal Barça, que es va quedar en 67 punts.

3. De Pep Guardiola a Xavi Pascual

“Ens hem d'aixecar”, va dir Pep Guardiola després de l'eliminació. “Ara toca aixecar-se”, va assegurar Xavi Pascual.

4. De José Mourinho a Zeljko Obradovic

“M'agradaria agrair el treball que han fet els meus jugadors”, va explicar José Mourinho. “Jo tan sols preparo els partits, són els jugadors els qui treballen sobre el terreny de joc”, va argumentar Zeljko Obradovic.

5. Un rival menys

L'Inter de Milà va jugar bona part del partit decisiu sense Thiago Motta, que va veure una cartolina vermella, mentre que el Panathinaikòs gairebé no va poder utilitzar Drew Nicholas, lesionat des del minut 4.

6. Recinte ple

Un total de 96.214 espectadors van viure el Barça-Inter de Milà en directe al Camp Nou, mentre que 19.000 seguidors (25.000, segons la premsa grega) van seguir el Panathinaikòs-Regal Barça des de l'OAKA d'Atenes.

7. Sense notícies de Messi i Navarro

Leo Messi, l'estrella del Barça, no va poder marcar contra l'Inter de Milà, i va acumular cinc partits sense veure porteria. Joan Carles Navarro, per la seva banda, va anotar 7 punts contra el Panathinaikòs, 13 menys de la seva mitjana al Top16.

8. Arbitratge criticat

El belga Frank de Bleeckere va ser molt criticat al partit entre Barça i Inter de Milà. El mateix va passar amb Luigi Lamonica, Volodymr Drabikovsky i Borys Ryzhyk, àrbitres del partit entre Panathinaikòs i Regal Barça.

9. Ex a l'equip rival

L'Inter de Milà va deixar fora el Barça amb Thiago Motta i Samuel Eto'o al seu equip mentre que el Panathinaikòs va eliminar el Regal Barça amb Romain Sato.

10. Inter, campió

Després d'eliminar el Barça, l'Inter de Milà es va proclamar campió de la Lliga de Campions. Per saber si el Panathinaikòs guanyarà l'Eurolliga a la final four del Sant Jordi farà falta esperar unes setmanes, però sense Regal Barça ni Olympiacòs és el gran favorit.

stats