Bàsquet
Esports Bàsquet 18/03/2021

“Hem guanyat amb quatre canyes escardades i el iaio”

Aquest divendres es compleixen 40 anys del dia en què la Penya va guanyar la Korac

i
Àlex Gozalbo
2 min
Joe Galvin, l’heroi del partit, amb una de les xarxes que es van utilitzar durant la final disputada al Palau Blaugrana

BadalonaMinuts després d’haver aconseguit una victòria èpica contra el Carrera de Venècia a la pròrroga (105-104), els jugadors del Joventut de Badalona van celebrar amb entusiasme el títol de la Korac. El vestidor del Palau Blaugrana es va inundar de xampany per festejar un triomf inesperat contra un rival que era molt més favorit. “Hem guanyat amb quatre canyes escardades i el iaio”, va resumir Lluís Miquel Santillana.

L’equip italià dominava el marcador per nou punts de diferència a un minut i mig del final, però no va saber gestionar l’avantatge. La Penya, que estava entrenada per Manel Comas, mai va perdre la fe i va saber capgirar un marcador molt advers. Una cistella de Joe Galvin va enviar el partit a la pròrroga i en el temps extra el conjunt català va tirar d’èpica per aconseguir el triomf. Amb quatre jugadors eliminats per faltes personals, el Joventut de Badalona va recórrer a Jordi Villacampa, que tot just tenia 17 anys. Un 2+1 del veterà Gonzalo Sagi Vela va avançar la Penya, que va veure com Della Fiori fallava un últim llançament definitiu. “Encara no m’ho crec ara”, confessa Tonino Zorzi, el mític entrenador italià.

“Recordo que era la primera final que disputàvem i que teníem poques possibilitats de guanyar. Va ser un partidàs que sempre recordarem. Ells no pensaven que podien perdre... Galvin va anotar la cistella decisiva per forçar la pròrroga, però s’ha de posar en valor la feina de tot l’equip. Tothom va portar el que va ser necessari”, va analitzar Josep Maria Margall en declaracions al Badalona matí de Ràdio Ciutat de Badalona. L’aler no va poder disputar la pròrroga perquè va ser eliminat per faltes personals. “Aquell triomf va encisar la gent, que va començar a fixar-se en nosaltres. Tothom va posar el seu gra de sorra en el creixement de la Penya”, va opinar Margall.

“Hem superat una fallida”

El Joventut de Badalona ha posat en marxa aquests dies una campanya per renovar els abonaments de cara a la temporada 2021-22. “Hem superat una situació de fallida, hem sortit d’un concurs de creditors i hem recorregut a dues ampliacions de capital per sanejar el club i encarar així el futur amb optimisme. La segona d’aquestes ampliacions està en marxa i qualsevol aportació és necessària, així que animem a tothom a participar-hi i adquirir accions del club als qui ja siguin propietaris de títols verd-i-negres. Aquest és el camí inequívoc per acabar definitivament amb la inestabilitat econòmica que últimament ens ha amenaçat”, diu Juanan Morales, president del club verd-i-negre. La Penya ofereix tres possibilitats diferents per als seus abonats, ja que no han pogut accedir al Palau Olímpic per veure els partits de l’equip en directe. “Les quotes anuals han estat totalment necessàries i determinants per mantenir l’equilibri financer del club. El Joventut de Badalona se sent molt orgullós de tenir uns socis tan compromesos”, afegeix Morales. Una de les compensacions permet recuperar l’import en tres anys i una altra, disfrutar d’un descompte 2x1 per a una localitat de la mateixa categoria.

stats