NBA
Esports Bàsquet 03/10/2012

Arrenca la pretemporada de la NBA 2012/2013

Els Lakers de Pau Gasol tornen a ser candidats a l'anell, Marc Gasol i els Grizzlies buscaran arribar lluny al playoff i Ricky Rubio espera recuperar-se del genoll i tornar a brillar com ho havia fet abans de la lesió

Albert Vilardaga
3 min
Pau Gasol i Kobe Bryant durant el 'Media Day' dels Lakers

BarcelonaLa temporada de la NBA comença a escalfar motors, després de la jornada de portes obertes pels mitjans de comunicació, els equips comencen la seva gira de partits amistosos amb la finalitat d'arribar el dia 30 d'octubre, data de l'inici de la competició oficial, amb garanties per aconseguir l'anell de campió. Cent quinze partits, 9 d'ells contra equips europeus seran necessaris perquè els equips arribin apunt per l'inici de la competició, cal destacar el partit que enfrontarà els Memphis Grizzlies i el Reial Madrid el proper 6 d'octubre al FedEx Forum de Memphis i el que disputarà el Barça Regal contra Dallas Mavericks al Palau Sant Jordi el proper dia 9.

Pel que fa els equips amb presència catalana, Los Angeles Lakers, l'equip de Pau Gasol, ha estat un dels equips que més ha canviat la seva estructura. Després de caure eliminats la temporada passada a mans de Oklahoma City Thunder en semifinals de conferència, els Lakers han decidit incorporar a la seva plantilla a dos estrelles com Dwight Howard i Steve Nash. El pivot més desitjat de la NBA arriba a Los Angeles després d'una mala temporada a Orlando, però amb ganes de demostrar que pot ser el pivot més dominador de la lliga les properes temporades, i a canvi, els Lakers s'han hagut de despendre de Bynum que ha acabat als Sixers de Philadelphia.

El base canadenc, Steve Nash, arriba a Los Angles procedent dels Phoneix Suns amb l'objectiu d'arrodonir la seva brillant carrera amb el preuat anell que se li ha resistit fins ara. Als 38 anys, Nash ha firmat per tres temporades amb els Lakers i serà l'encarregat de portar la batuta de l'equip angelí.

Els Memphis Grizzlies de Marc Gasol esperen repetir la fórmula que els ha guiat els últims anys cap al playoff. El seu èxit dependrà de l'estat de forma de la seva dupla interior, Zach Randolph i Marc Gasol, si els dos jugadors aconsegueixen jugar amb continuïtat i no patir lesions es converteixen amb ua de les parelles interiors més potent de la lliga. Des del perímetre, l'aportació de jugadors com Rudy Gay o Mike Conley serà determinant si els Grizzlies volen seguir sent equip de playoff.

Els Minnesota Timberwolves va ser l'equip revelació de la lliga fins a mitjans de la temporada passada. La greu lesió de genoll de Ricky Rubio va estroncar la bona ratxa dels Wolves que es van acabar desinflant i es va quedar lluny de les posicions de playoff. El base del Masnou es va lesionar a principis del mes de Març, i malgrat ja es troba a la fase final de la seva recuperació no es posa dates per tornar a les pistes. El pal de paller de l'equip seguirà sent l'aler-pivot, Kevin Love, i a més, els Timberwolves s'han reforçat amb l'arribada del rus, Andrei Kirilenko, després d'una temporada al CSKA de Moscou, el francès Nico Batum i amb Brandon Roy, la exestrella dels Portland Trail Blazers torna a les pistes després de superar una lesió degenerativa de genoll que havia fet que anunciés la retirada fa pràcticament un any.

Els encarregats de defensar l'anell de campió seran els Miami Heat, l'equip liderat per Lebron James tornarà a ser el principal favorit per revalidar el títol. A James, Wade i Bosh aquesta temporada s'hi ha afegit el veterà tirador Ray Allen procedent dels Celtics. Amb més experiència i amb les ganes de Lebron James de seguir guanyant anells, són els màxims candidats a aconseguir el trofeu de campió.

Els altres aspirants a l'anell de campió seran els Oklahoma City Thunder, finalistes la temporada passada, que amb Kevin Durant com estrella i ben secundat per Westbrook, Harden i Ibaka confien en seguir millorant una temporada més. Els Lakers de Nash, Bryant, Gasol i Howard. Els Boston Celtics de Rondo, Pierce i Garnett, tot i que han perdut una peça important com la de Ray Allen, els Chicago Bulls que esperen recuperar el nivell que tenien abans de la greu lesió de la seva estrella Derrick Rose, malgrat que fins el mes de març no està previst que torni a jugar i altres equips que sempre són competitius com els San Antonio Spurs o els Dallas Mavericks.

stats