ACB
Esports Bàsquet 30/12/2010

El Regal Barça ofereix la seva millor versió contra el Reial Madrid (95-75)

El Regal Barça ja és líder. I per mèrits propis. Els homes de Xavi Pascual passen per sobre d'un Madrid indolent i recorden l'equip campió d'Europa

David Jover
2 min
Roger Grimau controla la pilota davant Carlos Suárez i Pablo Prigioni. TONI ALBIR / EFE

BarcelonaSembla que hagi de venir el Madrid al Palau per veure un Barça que posa la directa des del primer minut. I és un plaer, perquè tornar a gaudir del millor Navarro o del millor Morris és una cosa poc habitual aquesta temporada. La velocitat i agressivitat que ha imprès el Barça durant el partit feia mesos que no es veia.

De la mà de Ricky en la direcció i la parella Lorbek-Perovic al pal baix, el Barça van anar-se'n de dotze punts, 17-5 en els primers instants. Messina, desesperat, va demanar temps mort per poder capgirar la situació però va ser impossible recuperar el terreny perdut.

En el primer quart l'avantatge va ser de tretze punts, 28-15, gràcies a un triple final de Víctor Sada. Quan semblava que els blancs havien de reaccionar no va ser del tot així. L'entrada de Lakovic, que quan està entonat és un autèntic microones, va posar al marcador la màxima diferència fins aleshores, 18 punts, i va fer embogir el Palau, que feia molt de temps que no gaudia d'un partit així. Al descans, quinze a favor (49-34).

A la represa no hi va haver color. El ball del Barça al Madrid va ser espectacular i gràcies a la grapa de Grimau l'avantatge va pujar fins als vint-i-cinc punts (68-43). El Madrid, però, no volia sortir escaldat i amb un parcial d'1-12 va reduir distàncies. Els de Pascual van tenir dos minuts d'incertesa anotadora i això va fer que es tanqués el tercer quart amb "només" dinou punts a dalt, 74-55.

En el darrer quart hi ha haver temps per a l'exhibició de Morris. Dotze punts gairebé consecutius de l'aler-pivot americà fer embogir l'afició blaugrana i més quan la distància era de vint-i-sis punts (83-57). En els darrers minuts, i com és habitual en molts enfrontaments, el Barça va afluixar el pistó i això ho va aprofitar el Reial Madrid per reduir el desavantatge final a tan sols vint punts. Al final, 95-75.

FITXA TÈCNICA

95-Regal FC Barcelona: Ricky Rubio (2), Grimau (13), Navarro (14), Lorbek (13) i Perovic (8)-cinc inicial- Sada (6), Lakovic (17), Ingles (0), Anderson (0), N’Dong (2), Vázquez (8) i Morris (12)

75-Reial Madrid: Prigioni (0), Llull (10), Suárez (3), Reyes (11) i Fischer (11)-cinc inicial- Rodríguez (13), Mirotic (0), Garbajosa (0), Velickovic (6), Tomic (8), Tucker (13)

Parcials: 28-15, 21-19, 25-21, 21-20

Àrbitres: Hierrezuelo, Peruga i Conde. Grimau i Anderson, eliminats per cinc faltes personals.

Incidències: 7.411 espectadors al Palau Blaugrana de Barcelona

stats