La força de Jawai lidera el Barça Regal contra el Besiktas (72-60)

Els 14 punts i 8 rebots del pivot australià permeten als de Xavi Pascual superar els turcs. Els blaugranes, però, segueixen amb problemes des de l'exterior i tan sols han anotat un triple

D.r. Jover
Jawai, en acció contra la defensa del Besiktas

BarcelonaEl Barça Regal ha aconseguit aquest dijous la seva tercera victòria de la temporada a l'Eurolliga després de superar el Besiktas turc per 72-60. Amb aquest triomf els de Xavi Pascual segueixen líders del grup D empatats amb el CSKA de Moscou (3-0).

No ha estat un partit senzill per als catalans. El Besiktas ha anat de més a menys en el primer temps i això ha creat dubtes a un Barça negat des de més enllà de 6,75. Els triples, de nou, han estat un malson per a l'equip. L'únic triple ha arribat al minut 27 de partit gràcies a Marcelinho Huertas. La solidesa ofensiva de Jawai, juntament amb detalls de qualitat del mateix Marcelinho han permès derrotar un Besiktas que ha trobat a faltar l'encert de Christoper i millor circulació de pilota de Jerrels.

El partit ha començat amb u Barça fort, dominador. Ha gaudit de nou punts de diferència (18-9) però s'ha relaxat i el Besiktas s'ha mostrat més dur i ha reduït la diferència a dos punts (20-18). Aleshores la igualtat s'ha instaurat en el partit, els percentatges han estat més baixos i les defenses s'han imposat als atacs. Al descans, 36-34 a favor dels catalans.

En el tercer quart el Barça ha obert una petita escletxa de deu punts (52-42) que ha servit per encarar el darrer quart amb garanties. El joc, lent, avorrit, ha fet que les anotacions baixessin en picat. En els darrers cinc minuts de l'últim quart la parella Huertas-Jawai s'ha encarregat de tancar el partit. El brasiler ha servit bones pilotes al pivot i aquest s'ha encarregat de tancar el partit a dos minuts del final (66-57).

El 72-60 final deixa clar que la defensa del Barça és de les millors d'Europa, però que en atac segueix amb problemes amb el triple. Aquest dijous tan sols n'ha anotat 1 de 9, un 11% d'encert.