BÀSQUET
Esports Bàsquet 30/03/2019

El Breogán apaga les espelmes del 89è aniversari de la Penya (81-88)

Els verd-i-negres sumen la segona derrota consecutiva, la tercera en els últims quatre partits

Adrià Fernández
Todorovic jugant la pilota entre Sulejmanovic i Sergi Vidal al partit entre la Penya i el Breogán

BarcelonaEl que hauria d'haver sigut un dia de festa i commemoració s'ha convertit en un dia de patiment i decepció. El dia que la Penya complia 89 anys ha sigut incapaç de mantenir la regularitat durant els 40 minuts del partit. El Breogán, en posicions de descens, s'ha endut la victòria per 81-88 gràcies a una bona segona part.

Els de Carles Durán han anat a remolc durant tot el primer quart. Un mal inici de partit els ha condemnat durant els primers deu minuts. El Breogán s'ha col·locat 2-9 en els primers instants, la màxima diferència del partit. El badalonins, però, han escurçat distàncies fins al 19-20 del final del primer quart.

La Penya s'ha despertat en el segon quart i s'ha produït un intercanvi de cops. Els verd-i-negres han començat endollats, han capgirat el partit i s'han posat cinc punts per sobre al marcador. El Breogán ha premut l'accelerador i, amb un parcial de 0-5, ha tornat a passar al davant de la Penya. Todorovic, amb vuit punts, sis dels quals en l'últim minut i mig de la primera part, ha iniciat la seva exhibició a l'Olímpic de Badalona, que ha finalitzat amb una valoració de 30 punts. Amb tot, els locals han marxat al descans amb un resultat favorable de 40-35.

El guió s'ha mantingut a la represa. La Penya ha començat amb un màxim avantatge de vuit punts a l'inici del tercer quart. Els gallecs han tornat a collar els catalans i han reduït la distància a només dos punts. Per al Breogán, cada partit és una final si vol mantenir-se a la Lliga Endesa. Amb un 56-55, l'objectiu dels gallecs estava a tocar i han arribat vius a l'últim quart.

Amb tot per decidir, Ventura ha agafat les regnes de l'equip i ha anotat cinc punts, però Duran l'ha substituït per Laprovittola. L'argentí, tot i anotar deu punts en els últims cinc minuts, ha sigut incapaç d'evitar el que tot l'Olímpic de Badalona temia: la victòria del Breogán. Un parcial de 6-0 ha donat esperances als de Duran, però la reacció ha arribat massa tard.