BÀSQUET
Esports Bàsquet 17/05/2019

Efes fa saltar la sorpresa i es classifica per la seva primera final de l'Eurolliga (73-92)

L'altre finalista serà el vencedor del duel entre el CSKA de Moscou i el Reial Madrid

Adrià Fernández
Shane Larkin ha estat el MVP de la semifinal entre Fenerbahce - Anadolu Efes (73-92

BarcelonaAnadolu Efes aconsegueix una gesta històrica al classificar-se per a la seva primera final de l'Eurolliga. Després d'obtenir una meritòria quarta posició a la classificació, va aconseguir eliminar el Barça Lassa per 3-2 al 'play-off'. Amb aquesta victòria per 73-92 contra el Fenerbahce, els de Ergin Ataman han destronat el gran favorit de la competició. I és que els d'Obradovic buscaven la seva tercera final consecutiva, però s'han quedat amb la mel als llavis. Efes, que està tornant a fer història a Turquia, vol escriure-la, també a Europa.

Tret d'alguns trams del primer quart, el Fenerbahce ha anat a remolc d'Efes durant tot el partit. Malgrat anar vencent de sis al primer temps (5-11), els d'Obradovic han aconseguit capgirar el marcador gràcies a un parcial de 7-0 (17-15) i s'han acabat enduent el primer temps per la mínima: 20-19. El segon quart, tot un monopoli d'Efes. Amb una diferència de set punts (22-29), el Fenerbahce ha estat incapaç d'entrar al partit en aquest període i ha marxat al descans cinc avall al marcador: 40-45.

A la represa, Efes no ha fet més que ampliar la distància al marcador. L'embranzida dels homes d'Ergin Ataman ha fet que el Fernando Buesa Arena se'ls quedés petit. Amb un parcial de 0-9, situant un +13 al marcador (55-68), la distància era ja pràcticament insalvable. Comandats per uns estel·lars Larkin i Micic, Efes ha fet realitat un somni gairebé utòpic a principi de temporada. L'estatunidenc, amb 30 punts, set rebots, set assistències i una valoració de 43, i el serbi, amb 23 punts, cinc rebots i una valoració de 27, han anotat més de la meitat de punts del seu equip. Gràcies a ells s'ha arribat a la màxima diferència del partit (61-82), fins a tancar el partit amb el 73-92 definitiu.

Amb aquesta històrica victòria, Efes disputarà la seva primera final d'Eurolliga de la història aquest diumenge a les 20.30 h. El rival d'aquest enfrontament sortirà del vencedor entre el CSKA de Moscú i el Reial Madrid, que disputen les semifinals avui a les 21 h.