Lliga Endesa

El Fiatc Joventut fa una crida per salvar el seu model de club

L'objectiu és recaptar, com a mínim, 125.000 euros

Jordi Villacampa, president del Fiatc Joventut, ha presentat aquest dijous la campanya "We believe in basketball, we save #joventutmodel" una iniciativa de micromenenatge que aspira a assegurar el model d'un club basat en la formació i el planter. L'objectiu és recaptar, com a mínim, 125.000 euros en dos mesos.

"Volem defensar el nostre model. La Lliga Endesa és una lliga insostenible, de mentides, una competició que no se sosté. Els clubs es mantenen perquè tenen ingressos extraordinaris. Hi ha clubs ACB que no han format ni un jugador de bàsquet. Nosaltres sí que ho fem", ha criticat Jordi Villacampa. "El bàsquet passa per un moment difícil i nosaltres no som una secció. El nostre club no té ingressos", ha afegit el president de la Penya.

"El nostre model està en risc i per això demanem ajuda. Estem en vies d'extinció. Si volem seguir apostant per les nostres arrels, necessitem augmentar els nostres ingressos", ha recordat Jordi Villacampa, que ha fet una crida a tots els simpatitzants de la Penya.

"La nostra situació és insostenible", ha explicat Jordi Villacampa, que ha demanat més suports de les institucions. "La relació amb l'ajuntament sempre ha estat bona, però hi ha coses que s'han d'arreglar", ha afegit el president, que dilluns es reunirà amb l'alcaldessa de Badalona.

"Si ens convertim en un club que fitxa i no forma ens veurem abocats a la desaparició", ha analitzat l'exjugador. "Si no aconseguim 125.000 euros, la SAD haurà de tornar a donar diners al club i el model estarà en perill", ha opinat. "Des de quin any el Barça no treu un jugador del planter? I el Madrid?", s'ha preguntat irònicament.

" Necessitem recursos per poder seguir picant pedra i per això fem una crida a la gent que vol preservar aquest model. Ho estem passant malament i ho exposem transparentment. Ens juguem la continuïtat d’un model de club únic a Europa i estem obligats a pensar en solucions innovadores", ha explicitat.

"El nostre model està desprotegit", ha apuntat. "Tots els diners que aconseguim amb aquesta campanya, aniran al bàsquet base", ha assegurat Jordi Villacampa. "Ara és el moment d'apostar per aquest model de club", ha dit.

El club ha presentat  un vídeo en què diferents exjugadors i personatges famosos donen suport a la iniciativa.