BÀSQUET - NBA

Gasol explica el canvi d'equip: "Les necessitats immediates dels Lakers no coincideixen amb les meves"

El jugador explica al seu blog que li ha costat molt prendre la decisió de fitxar pels Chicago Bulls

El català Pau Gasol , que aquest dissabte ha anunciat el seu fitxatge pels Chicago Bulls després de set temporades i dos anells a Los Angeles Lakers , ha reconegut que la disparitat d'objectius a curt termini entre l'equip californià i ell havia estat el motiu principal pel qual havia pres la decisió d'anar-se'n .

Després d'una temporada difícil , en què els Lakers no es van classificar per a la fase pel títol i van sumar el doble de derrotes que de victòries , l'equip sembla abocat , com a mínim , a un altre any de reconstrucció . Els plans immediats de Gasol , de 34 anys , són uns altres.

" No dubto que en el futur tornin a ser aspirants a l'anell . Desafortunadament , les necessitats immediates dels Lakers no coincideixen amb les meves. Li desitjo el millor a l'equip i als seus aficionats" , assenyala Pau Gasol al blog de la seva pàgina web .

Els Lakers van traslladar fa dies a l' ala pivot , agent lliure des del passat 1 de juliol, una oferta de renovació per dos anys i uns deu milions de dòlars per cada un. Gasol, que disposava de diverses propostes , entre elles la de Chicago i una altra similar de San Antoni o, la va desestimar hores abans d'anunciar el seu fitxatge pels Bulls .

" Després de molt pensar i meditar , he decidit unir-me als Chicago Bulls . Estic molt content de tenir l'oportunitat de ser part d'una franquícia amb tanta tradició i de jugar en un equip amb moltes aspiracions , amb uns fans tan apassionats " , ha explicat el jugador català .

Gasol ha reconegut que deixar els Lakers , i la ciutat de Los Angeles , havia estat una de les decisions "més difícils" que havia hagut de prendre en la seva carrera professional . El jugador va arribar a Califòrnia al febrer de 2008 procedent de Memphis Grizzlies , l'equip en què va debutar a la NBA i en el qual va passar gairebé set anys .

En el seu text de comiat , Pau Gasol expressa el seu agraïment per haver coincidit durant la seva etapa californiana " amb un dels jugadors més bons de la història de la NBA , Kobe Bryant , i altres grans companys ", així com "d'haver tingut l'oportunitat d'estar sota les ordres d'un dels millors entrenant , Phil Jackson " . Res del seu últim tècnic , Mike D'Antoni , amb qui ha mantingut serioses diferències.

" Encara veig un futur molt prometedor per a mi a Chicago " , conclou Pau Gasol , "deixar Los Angeles, una ciutat que estimo i un lloc on he establert moltes amistats i relacions , ha estat una decisió molt difícil per a mi . Mentrestant, dono un nou pas en la meva carrera a la NBA , tinc molta il·lusió per jugar amb els Chicago Bulls " .