EUROLLIGA
Esports Bàsquet 11/10/2012

Nathan Jawai: “Jugar amb Jasikevicius t’ho fa tot més fàcil”

El jugador australià admet, en una entrevista a l'ARA, que encara ha de millorar aspectes defensius i que està "gaudint molt" amb els coneixements de Xavi Pascual

David R. Jover
2 min
Jawai, en una acció del partit contra el Gescrap Bizkaia

BarcelonaNathan Jawai (1986) pot arribar a ser el pivot més decisiu que ha tingut el Barça Regal des de la marxa de Roberto Dueñas del club blaugrana. Tot i que la bàscula diu que pesa 140 quilos, els seus moviments a la pista i la seva rapidesa en les accions fan pensar el contrari. Senzill, rialler i amable, el primer aborigen australià que va jugar a la NBA parla amb l'ARA sobre la nova temporada que acaba de començar i també dels aspectes que ha de millorar.

Com t'estàs trobant a l'equip?. L'inici ha estat complicat amb tres derrotes [una a la final de la Supercopa i dues a la Lliga]

Em sento molt bé dins l'equip, m'estic adaptant bé. És cert que han estat tres derrotes dures, però el triomf contra els Dallas Mavericks, tot i que fos un amistós, crec que ens donarà més confiança a tots els jugadors i ens ajudarà.

Tot i així l'equip té un marge de millora molt gran

Sens dubte. Si anem tots a una ens acabarem de conjuntar i serà molt complicat que els equips ens derrotin. Hem de seguir la línia de feina que portem fins ara, anar partit a partit, i els triomfs arribaran més aviat que tard. Tinc moltes ganes d'aconseguir títols en aquest gran club.

Aquest divendres debuteu a l'Eurolliga. Què n'esperes d'aquesta competició?

Serà el meu tercer any diputant-la [ha jugat al Partizan de Belgrad i a l'Unics Kazan] i sé que cada partit és molt important, una petita batalla. Si juguem com un equip i estem centrats ens anirà bé. M'agrada l'Eurolliga i jugar contra els millors equips de cada Lliga.

És possible que el Barça Regal hagi de jugar vuit partits més a l'Eurolliga si s'arriba a la Final Four. Això ho complica més tot?

Penso que és millor que hi hagi més partits. Serà bo i diferent per a nosaltres, però no et puc dir si ens serà més complicat o no. L'entrenador Xavi Pascual ens està mentalitzant que serà una temporada llarga i dura. Si, com et deia abans, estem concentrats tot anirà bé.

És molt diferent Xavi Pascual a altres entrenadors que has tingut?

Sí, sens dubte. Des que sóc a Europa he tingut tres entrenadors diferents i ell és un entrenador que té molta cura de nosaltres, sobretot amb els que acaben d'arribar, i estic gaudint molt d'ell i els seus coneixements. També els altres membres de l'staff tècnic donen el seu plus.

Què t'han dit que has de millorar?

En la defensa. He de ser millor en els aspectes defensius, com per exemple amb les penetracions dels jugadors. També he de millorar l'aspecte rebotejador i el moment de fer el tap. En l'aspecte ofensiu, també, però és on em sento més còmode.

I què suposa jugar amb Sarunas Jasikevicius?

T'ho fa tot més fàcil! I també Lorbek des de la posició d'aler-pivot, així com Navarro o Huertas. Ells són jugadors que poden llançar molt bé de fora i que tenen una capacitat increïble per passar la pilota. Això em beneficia quan guanyo la posició a sota i rebo grans passades.

stats