NBA

Pau Gasol: "La realitat sobre el Zika continua sent preocupant"

El català no ha aclarit si disputarà els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro

Pau Gasol no ha aclarit si disputarà els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. El català ha reiterat els seus dubtes durant la presentació de la Popular Pau Gasol Academy, que se celebrarà del 26 de juny al 2 de juliol a Barcelona. "La preocupació sobre el Zika continua existint. Tenim més informació. La meva informació ha provocat que es parli més del tema i això em fa sentir content, però la realitat és preocupant. Els riscos continuen existint. Quan tingui la comunicació presa, la comunicaré", ha explicat.

"Ara estem coneixent molta informació, però encara s'està especulant molt"

Pau Gasol Jugador dels Chicago Bulls

"Ara estem coneixent molta informació, però encara s'està especulant molt. La OMS va canviar el temps de precaució i això dóna un missatge de gravetat. El virus està evolucionant i hi ha coses que són per estudiar seriosament", ha opinat Pau Gasol, que està disposat a estudiar si congela el seu esperma en cas de viatjar a Rio de Janeiro.

"Estic intentat que les coses es parlin. No he volgut guanyar protagonisme. S'han produït moltes reaccions i estan donant missatges de tranquil·litat", ha dit. "Entenc la meva responsabilitat i el meu impacte sobre altres esportistes. És per això que m'agrada analitzar bé les coses", ha assegurat.

"Prendré la decisió quan estigui convençut"

"Les finals de la NBA estan sent atractives. Crec que guanyaran els Warriors, són els favorits", ha dit. "Ara descarto tornar a Europa, vull seguir a la millor lliga del món. Tinc moltes possibilitats obertes. A partir de l'1 de juliol els equips em poden començar a contactar. L'anterior vegada em van trucar propietaris, entrenadors i jugadors per intentar convencem. Aquesta vegada espero no estar tan accessible i filtrar moltes coses a través del meu agent. Prendré la decisió quan estigui convençut. Allargar la situació no se'm passa pel cap", ha afegit.

Respecte a la final de la Lliga Endesa, Pau Gasol ha dit el següent: "Tinc molts amics als dos equips. M'agradaria que guanyés el Barça, però serà molt disputada".

"La trajectòria d'aquest campus és un orgull per a mi. Estic content i il·lusionat, amb ganes de començar", ha dit el jugador. "L'acadèmia segueix creixent i el seu impacte augmenta. A Europa és difícil compaginar l'esport professional amb els estudis. El campus és una experiència més enllà del bàsquet. Parlem, per exemple, d'hàbits saludables", ha recordat.

La roda de premsa ha començat amb 35 minuts de retard.

Més continguts de