Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet / ACB 13/06/2022

El Madrid esborra l'alegria del Barça (75-88)

L'equip blanc abusa d'un rival blaugrana sense energia

2 min
Nikola Mirotic

BarcelonaEl Barça va obrir la final de la Lliga Endesa amb una dolorosa derrota contra un Reial Madrid que va ser molt superior al Palau Blaugrana (75-88). Sense l’energia necessària, l’equip blaugrana no va competir contra un rival que va dominar l’escena. Durant alguns moments la superioritat va ser tan gran que semblaven homes contra nens.

Ádám Hanga i Gabi Deck van ser els millors jugadors d'un equip blanc que va exhibir més energia. La lluita pel títol va començar sense Pablo Laso a la banqueta del Reial Madrid. Chus Mateo, entrenador ajudant, va ocupar l’espai del tècnic basc, que fa uns dies va patir un infart. "Hem controlat el ritme del partit i l'equip ha fet un esforç defensiu molt gran. Hem fet un partit seriós", va dir.

Superat en la lluita pel rebot i sense encert en el tir, el Barça no va trobar en cap moment el seu joc contra un rival amb tantes baixes com experiència. Sarunas Jasikevicius va descartar Dante Exum. A més, va tenir les baixes de Sertaç Sanli, que té un esquinç al turmell esquerre, i Pierre Oriola, amb molèsties a la zona lumbar. "No hem trobat l'energia i no hem sabut oblidar l'eliminatòria contra el Joventut. Ho hem intentat en la segona meitat, quan hem jugat bastant bé, però ja era massa difícil. Hem de començar a fer el nostre bàsquet", va dir l'entrenador.

Nikola Mirotic tan sols va necessitar 40 segons per anotar cinc punts, però el Reial Madrid no es va deixar enredar i va castigar les pèrdues de pilota culers amb bones accions de transició. L’equip blanc va utilitzar els punts de Fabien Causeur per aconseguir una renda de 13 punts contra una defensa local molt més apàtica del que és habitual (17-30).

Ádám Hanga va fer una primera meitat majúscula. L’exjugador del Barça va anotar 16 punts durant una primera meitat en què la diferència visitant va arribar a ser de 20 punts (29-49). La lesió d’Anthony Randolph, una nova adversitat, no va canviar l’estat d’ànim del conjunt visitant. El domini en el rebot i en els bons percentatges d’encert de l’equip blanc van impulsar l’anotació d’un Madrid que va arribar al descans amb una situació idíl·lica (31-49).

Ádam Hanga i Nick Caltahes.

La diferència del Madrid no només es va mantenir estable sinó que va créixer durant un tercer quart en què els dos equips van intercanviar cistelles (51-74). El Barça no va trobar el canvi de guió que necessitava i l’equip blanc va saber castigar la seva falta de confiança. A més, Àlex Abrines es va lesionar. Un parcial de 12-0 va ser un miratge, ja que el conjunt blaugrana no va tenir la continuïtat que exigia el marcador (63-74). La fe de Rokas Jokubaitis, Nico Laprovittola i Kyle Kuric no va ser suficient.

El segon partit, dimecres

El segon partit de la final, prevista al millor de cinc enfrontaments, es jugarà aquest dimecres (21 h, #Vamos), de nou al Palau Blaugrana. Després l’eliminatòria viatjarà a Madrid, on estan programats el tercer i, si fos necessari, el quart duel d’aquesta lluita pel títol.

stats