Esports Bàsquet / ACB 27/05/2022

Victòria per oblidar el tràngol de Belgrad (93-82)

El Barça supera el Gran Canària, però no recupera les bones sensacions en el joc

Nick Calathes

BarcelonaEl Barça vol revalidar el títol de campió a la Lliga Endesa, però no està passant pel seu millor moment de joc. Després del desencís de la final four de l’Eurolliga, l’equip blaugrana va estrenar els quarts de final de la competició domèstica amb una victòria contra el Gran Canària (93-82). El conjunt català va tenir més problemes dels que havia imaginat i va arribar als últims set minuts i mig amb un avantatge de tan sols dos punts.

Nick Calathes, que va sumar 10 punts, 12 assistències i 9 rebots, es va quedar molt a prop del triple-doble contra un Gran Canària que va treure petroli d'una incòmoda defensa zonal. L'aportació de jugadors com Brandon Davies, Dante Exum i Sergi Martínez també va ser important per assegurar el triomf en una nit en què Nikola Mirotic no va disputar ni un minut durant l'últim període.

"Hem sabut aguantar els mals moments i això és el més important. Espero que aquesta victòria ens faci entrar en el mode play-off perquè necessitem jugar millor", va analitzar Sarunas Jasikevicius. El lituà va deixar fora de la convocatòria Nigel Hayes-Davis, per decisió tècnica, i Àlex Abrines, que va patir un esquinç al turmell dret. A més, Sertac Sanli va patir un fort cop al cap durant el segon quart i no va poder disputar la segona meitat. El pivot turc va marxar a l’hospital perquè li fessin una exploració.

Dante Exum

Porfi Fisac va condicionar el primer quart del partit amb una arriscada defensa zonal 3-2 en què Nico Brussino o Miquel Salvó ocupaven la posició capdavantera. L’estratègia defensiva va incomodar un Barça que va trigar uns minuts en aterrar sobre el parquet del Palau Blaugrana. L’equip visitant va aprofitar la poca punteria inicial del conjunt culer per dominar el ritme de joc. No va ser fins que els locals van combinar rebots i transicions que la situació va canviar (24-17).

La diferència local va créixer fins als 14 punts gràcies a un parcial de 12-3 a l’inici del segon període (34-20). Les rotacions van fer que el Barça perdés continuïtat en la producció ofensiva i passés a perdre més pilotes, una situació que el Gran Canària va aprofitar per retallar deu punts a l’avantatge culer (39-35). Els punts d’AJ Slaughter van impulsar l’anotació d’un conjunt visitant que va arribar al descans amb un bon escenari (48-39).

El Gran Canària va fer molt bé les coses durant un tercer període en què el Barça va perdre el fil anotador. La diferència local es va esvair i el partit va arribar igualat als últims minuts (72-70). L'equip blaugrana va reaccionar a temps i va completar un tram final sòlid per evitar qualsevol opció de sorpresa visitant.

El segon partit de l’eliminatòria es jugarà diumenge a la pista del Gran Canària, on el Barça ja va aconseguir guanyar el partit corresponent a la primera volta de la Lliga Endesa.

Cita clau a Manresa

El Baxi Manresa no vol que s'acabi avui una temporada històrica. L’equip bagenc rep el Reial Madrid (16.30 h, #Vamos) amb l’obligació d’aconseguir la victòria per evitar l’eliminació i forçar el tercer partit dels quarts de final de la Lliga Endesa. “Esperem guanyar i oferir un bon espectacle a la nostra gent. Per competir hem de ser més actius i energètics, i fer millor les coses que no vam acabar de fer bé” en el primer partit, reconeix Chima Moneke, que va presenciar el partit del Barça al Palau Blaugrana. El Nou Congost presentarà un ambient espectacular contra el subcampió de l’Eurolliga.