Esports Bàsquet / ACB 27/05/2022

La Penya entra en èxtasi (100-68)

El Joventut es reivindica amb un partit antològic contra el Lenovo Tenerife

Derek Willis

BadalonaNirvana col·lectiu al Palau Olímpic, on el Joventut de Badalona va entrar en èxtasi. La Penya va utilitzar una primera meitat memorable per assegurar-se la victòria en el primer partit dels quarts de final (100-68) i esborrar el mal regust de boca que els últims dos enfrontaments contra el Lenovo Tenerife li havien deixat. Carles Duran, que tenia la data subratllada en el calendari des de feia temps, va dominar tàcticament un partit marcat per l’ambició i l'encert local.

El partit va ser de color verd-i-negre des del primer minut de joc. El Lenovo Tenerife tan sols va poder anotar dos punts en els primers cinc minuts i la Penya ho va aprofitar per construir-se una diferència de nou punts (13-2). La diferència local va arribar a ser de 20 punts al final d’un primer quart en què el conjunt visitant, sense encert en el tir (3/17), ho va passar molt malament (27-7).

Aficionats del Joventut durant el partit

Els primers 20 minuts de la Penya passaran directament a la videoteca dels aficionats verd-i-negres. Animat per la seva punteria en el tir exterior i per un ritme molt enèrgic, el Joventut va arribar a dominar el marcador per 33 punts de diferència (54-21). L’equip badaloní va anotar 10 dels primers 14 triples que va intentar durant una primera meitat antològica en què va repartir 13 assistències. Impossible fer-ho millor.

La segona part va estar condicionada per la primera, però el Joventut va encetar el tercer període amb l’ambició intacta i les ganes de regalar una nit màgica als seus aficionats. Joel Parra, que va anotar 8 punts en quatre minuts, va trepitjar amb força i la diferència local va arribar a ser de 39 punts (73-34). Esmaixades, contraatacs i triples es van succeir en un partit en què totes li ponien a una Penya amb l’ambició pels núvols i ganes de reivindicar-se contra el rival que els va deixar sense semifinals de la Copa del Rei de Granada. L'últim quart va ser un tràmit.

El segon partit de l’eliminatòria es jugarà diumenge a la pista del Lenovo Tenerife, on el Joventut de Badalona ja va aconseguir guanyar durant el partit corresponent a la primera volta de la Lliga Endesa.

El repte de repetir títol motiva el Barça

Després del desencís de la final four de l’Eurolliga, el Barça enceta avui (21 h, #Vamos) els quarts de final de la Lliga Endesa. El vigent campió i líder de la temporada regular rep el Gran Canària al Palau Blaugrana, on el club espera una bona entrada d’aficionats. “Hem pogut descansar i vam fer dos entrenaments molt bons per intentar netejar una mica el cap. Cal canviar el xip, preparar-se per al que ve. Poder guanyar la Lliga és un desafiament molt bo per a nosaltres”, assegura Nico Laprovittola. Sarunas Jasikevicius, que té els 14 integrants de la plantilla culer disponibles, haurà de descartar dos jugadors.