Esports Bàsquet / ACB 09/04/2022

El Nou Congost no es treu el vestit de festa (95-91)

El Baxi Manresa presumeix d'energia i convicció contra el Joventut de Badalona

Joe Thomasson i Pau Ribas

ManresaEl bàsquet català viu un dels moments més dolços de la seva història. El Baxi Manresa va acabar amb la ratxa del Joventut de Badalona en un partit que va servir per treure pit de la proposta de dos equips que lluiten per les primeres posicions de la Lliga Endesa (95-91). Entre tots dos sumen 36 victòries a l'ACB. Només el Barça i el Madrid en tenen més. El Nou Congost va celebrar el triomf d'un conjunt local que està protagonitzant una temporada històrica. Joe Thomasson (25 punts) i Chima Moneke (12 punts i 7 rebots) van ser els millors locals.

El Baxi Manresa va repetir l'inici dels quarts de final de la Champions League contra l'Unicaja i va encetar el partit amb un parcial de 16-0. L'equip bagenc va jugar amb energia i convicció. La seva defensa va incomodar el Joventut de Badalona, que va tenir problemes per organitzar els seus atacs a prop de la línia de 6,75 metres. La Penya va trigar sis minuts a anotar la seva primera cistella. El primer quart va allargar l'idil·li que el conjunt local viu amb els seus aficionats (23-10). La diferència va créixer fins als 18 punts en un tercer quart (45-27) en què el Baxi Manresa no va perdre pistonada. L'equip local jugava amb energia. El visitant, amb angoixa per retrobar-se amb el seu joc col·lectiu habitual (49-34).

Guillem Vives i Dani Pérez

El pas dels minuts va servir perquè el Joventut recuperés la seva personalitat. La Penya va aprofitar la producció ofensiva d'Ante Tomic i Andrés Feliz per eixugar la diferència local (53-45). Tot i no tenir encert des de la línia de tres punts, el conjunt visitant va fer mans i mànigues per no desenganxar-se del partit. Els canvis de guió de Pedro Martínez i Carles Duran, dos entrenadors immensos, van animar un matx ple de detalls tàctics d'alta volada. Les pèrdues de pilota van ser una llosa per als verd-i-negres, que van arribar a l'últim quart amb un desavantatge de 13 punts (71-58).

Final ajustat

Sense Ferran Bassas ni Brandon Paul, el Joventut de Badalona va trobar a faltar més alternatives al perímetre contra un Baxi Manresa que sap explotar els seus recursos com pocs equips a la competició. La Penya va trencar l'intercanvi de cistelles i va arribar a col·locar-se a dos punts de distància (89-87), però es va quedar sense temps per completar la remuntada. Els locals van sentenciar des de la línia de tirs lliures.