Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet / ACB 08/04/2022

“Hem tornat a posar el nom de Manresa a Europa”

Josep Sàez dissecciona el bon moment d’un Baxi Manresa que engresca

3 min
Josep Saez

ManresaEl Baxi Manresa no és un equip de bàsquet, és un estat d’ànim. El conjunt bagenc, que ocupa la cinquena posició a la Lliga Endesa i està a tan sols una victòria de disputar la final four de la Champions League, viu un dels moments més dolços de la seva història. El joc engresca, els resultats acompanyen i l’afició ha convertit el Nou Congost en l’escenari perfecte per disfrutar d’aquesta combinació. “Estic vivint aquest moment del club amb molta energia i il·lusió. Som el club que som, però les coses estan sortint bé. Darrere del projecte hi ha molta feina feta, però els resultats són bons. Queden moltes coses per fer, però la dinàmica amb l’afició i la ciutat ens empeny a seguir treballant. Estem molt contents”, reconeix Josep Sàez, president del Baxi Manresa.

El màxim mandatari atén l’ARA unes hores abans del partit contra el Joventut de Badalona (dissabte, 20.45 h, Movistar Deportes), un duel català que aquesta temporada ha adquirit una nova dimensió. “El partit contra la Penya serà molt difícil, perquè, per història i per trajectòria, és un gran equip. Ells estan en una dinàmica molt bona i tenen una idea de bàsquet semblant a la nostra, amb molta gent de la casa. Nosaltres intentarem fer un gran partit. És un equip molt ben entrenat i gestionat. Els resultats no són casualitat”, analitza Sàez.

Liderats per la Grada d’Animació, els aficionats bagencs estan empenyent l’equip amb més força que mai. “La trajectòria esportiva i la connexió amb l’afició van de bracet perquè no són dos projectes diferents. Les dues parts es retroalimenten. Que l’equip vagi bé fa que tinguem el pavelló ple i la gent està molt endollada. I això fa que l’equip se senti molt acompanyat. És un cercle virtuós. Veure molta gent jove al pavelló és important, perquè fa que no decaigui el sentiment del Bàsquet Manresa”, argumenta.

Chima Moneke

El Baxi Manresa està completant una gran actuació a la Champions League i disposarà de dues oportunitats per accedir a la final four de la tercera competició europea. “Sempre he defensat que si s’ho guanyava a la pista, el Manresa jugués a Europa, perquè això ens dona prestigi i fa créixer el club. Estem a una victòria d’accedir a la final four, però no serà fàcil perquè l’Unicaja és un gran equip i voldrà competir bé. El que sí que és cert és que hem tornat a posar el nom de Manresa a Europa. Ens hem guanyat una notorietat com un equip en creixement, i tot això és interessant”, analitza.

Un club ben endreçat

Quan Sàez es va fer càrrec del club, la situació era molt diferent. “La dinàmica positiva no és només d’aquest any. Vam posar ordre i vam tenir molt clars els objectius que teníem. A més, vam encertar en la composició de la plantilla. El director tècnic i l’entrenador que tenim són molt professionals i tot el club ha entès el projecte. Un club petit com el nostre necessita que tothom estigui molt alineat amb l’objectiu general. Volem ser un equip ACB que faci bé les coses. Tothom treballa en la mateixa línia i per això estem tenint bons resultats”, resumeix, posant en valor la feina de Xevi Pujol i Pedro Martínez.

Ara, toca disfrutar. “Si mirés només la classificació, és el moment que millor m’ho estic passant. L’equip juga amb energia i practica un bon bàsquet, però la inèrcia ve d’anys enrere. El covid-19 va canviar les regles de joc i no ens va permetre tenir gent al pavelló, però durant aquests cinc anys que porto com a president hem viscut moments molt bons. Aquest any ens està arribant el nostre moment, però la feina fa temps que s'està construint”, diu Sàez.

El Baxi Manresa porta anys sent gestionat amb rigor. “Abans del covid-19 vam ser molt prudents en el nostre pressupost per anar recuperant pas a pas la normalitat, però amb el coronavirus els ingressos van caure i vam haver de buscar noves fórmules de finançament. Nosaltres no tenim un mecenes o una administració pública al darrere i, per tant, hem hagut de buscar noves vies. La situació està molt ben estructurada i el projecte té viabilitat per seguir endavant”, avança Sàez.

stats