Esports Bàsquet 06/04/2022

El Baxi Manresa, a un triomf de la 'final four' (86-63)

L'equip bagenc viu una nit històrica contra l'Unicaja

Celebració al Nou Congost

ManresaEl Nou Congost té ganes de fer-la grossa aquesta temporada. El Baxi Manresa es va desfer de l'Unicaja en un primer partit dels quarts de final de la Basketball Champions League que serà recordat durant anys i panys (86-63). L'equip bagenc va exhibir el seu joc i va completar una actuació memorable. Chima Moneke, Joe Thomasson, Sylvain Francisco i Dani Pérez van ser alguns dels herois locals.

La posada en escena local va ser meravellosa. El Baxi Manresa va estrenar l'eliminatòria amb un 16-0 que va descol·locar el rival. Liderat per Dani Pérez, l'equip local va oferir un joc d'un gran nivell, tant tàctic com d'execució. L'Unicaja, en canvi, va fallar els 23 primers tirs de camp que va intentar. El conjunt visitant va trigar 14 minuts a anotar la seva primera cistella (33-4). El matx va arribar sentenciat al descans (47-21).

Lluny de relaxar-se, el Baxi Manresa va aprofitar el tercer quart per eixamplar la diferència. Ibon Navarro va intentar capgirar la dinàmica amb alguns canvis d'estratègia defensiva, però l'equip local va ser massa superior. Pedro Martínez, que està convertint el joc del conjunt bagenc en una obra d'art, va saber trobar la participació de tothom en una nit que va resumir la consistència d'un projecte fet amb molt menys pressupost que l'adversari.

"Ha estat un bon partit per a nosaltres, sobretot al primer quart, amb un bon ritme, bona defensa i rebotant bé. Finalment, però, és només un 1-0 i hem d’estar centrats en el proper partit sabent que cada partit és diferent. Amb l’energia del públic hem pogut fer un gran primer quart, però el pròxim és a fora, no tindrem aquesta energia. Haurem d’estar centrats per guanyar perquè serà difícil", va analitzar Martínez.

Dimarts, segon partit

El segon partit de l'eliminatòria de quarts de final es jugarà el dimarts 12 d'abril a Màlaga. Si fos necessari un tercer partit, es disputaria el dimecres 20 al Nou Congost.