Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet / ACB 17/06/2023

Sertaç Sanli: "Abans dels partits només parlo amb la meva dona"

Pivot del Barça

3 min
Sertaç Sanli, pivot del Barça

BarcelonaLa final en la qual tothom parla de Nikola Mirotic també té actors secundaris importants. Sertaç Sanli (Edirne, Turquia, 1991) va començar el primer partit des de la banqueta, però va ser capaç d’anotar quatre triples durant una primera meitat molt ofensiva. El seu rol és clau per allunyar Edy Tavares de la cistella. Aquest diumenge (18.30 h, #Vamos), segon assalt al Palau Blaugrana.

Sertaç, com veu l’equip?

— L’equip està preparat i en un bon moment físic. Veig tothom molt conscient de la importància de la final. La temporada ens ha servit perquè tothom tingués molt clar el seu paper dins de l’equip. Sabem quin estil de partits ens convé jugar.

Les sensacions són diferents de les de la temporada passada.

— Al principi de la temporada vam canviar molts jugadors i l’equip és diferent del de la temporada passada. Hem aprofitat cada partit per, pas a pas, anar creixent i millorar el nostre nivell col·lectiu. Cada vegada ens entenem millor els uns amb els altres i tothom té clar les coses que poden ajudar a guanyar un partit. No li sabria dir una o dues coses específiques que són diferents respecte a la temporada passada, però som un equip més complet que l’any passat. Hem afegit jugadors com Vesely i Kalinic, que saben què s’ha de fer per guanyar. Jugadors com Mirotic, Laprovittola i Satoransky estan en un gran moment. Tinc sensacions diferents, però no els hi sabria descriure.

Quina és la clau per guanyar títols?

— No hi ha un aspecte que sigui màgic, no hi ha una clau única per guanyar títols. Necessites lluitar per ser millor en tots els aspectes del joc. Cada atac i cada defensa tenen la seva importància. Tothom té clar que haurem de lluitar al màxim de les nostres possibilitats fins a l’últim segon de l’últim partit.

Sertaç Sanli, pivot del Barça.

Com viu les hores prèvies als partits importants?

— Jo tinc la meva rutina personal i no la trenco mai. No depèn de si un partit és més important o no, sempre faig el mateix. La nit abans d’un partit intento mirar una pel·lícula o llegir un llibre per tenir la ment ocupada. Intento descansar bé i passar temps amb la meva dona. És amb l'única persona que parlo de fora de l'equip abans dels patits.

Millor no pensar massa en els partits?

— Tracto de treure importància als partits, pensar que simplement és un partit, perquè si penses massa en la transcendència no pots dormir ni menjar bé. Si intentes relativitzar cada partit pots afrontar-lo de manera més relaxada i centrar-te en les coses que has de fer per jugar bé i competir millor. Cada jugador conviu amb la pressió a la seva manera i no crec que hi tingui a veure l'experiència, sinó el caràcter de cadascú. Intento disfrutar del bàsquet, del que faig sobre el parquet. A mi el que m'importa és el resultat final i no les estadístiques personals. El meu objectiu és que l'equip guanyi, perquè si perds ningú recorda les teves estadístiques. Cada jugador ha d'ajudar amb el que pugui; potser l'un anota, l'altre defensa i un tercer anima. Tothom se sacrifica per un objectiu comú.

El seu rendiment ha millorat en aquesta segona temporada al Barça.

— Tothom necessita un procés d’adaptació. Al principi tot era nou per a mi. Des dels meus companys fins a l'entrenador, els sistemes de joc, els rivals, els pavellons, els aficionats, les ciutats, els àrbitres... Conèixer tot això no es fa d'un dia per l'altre i requereix temps. Aquí les coses no funcionen igual que a Turquia. El meu rol a l'equip, el que l'entrenador i els companys esperaven de mi, també era diferent i els primers dos mesos al Barça van ser molt durs, però després m'he sentit millor cada vegada.

stats