El Barça guanya el partit; Mirotic el plebiscit (97-88)

L'equip blaugrana supera el Reial Madrid en el primer partit de la final

• Barça: Satoransky (11), Laprovittola (19), Abrines (10), Mirotic (14), Vesely (10) -cinc inicial-;Da Silva (10), Paulí, Sanli (14), Kalinic (4), Kuric (3), Jokubaitis (2) i Nnaji. Entrenador: Sarunas Jasikevicius.
  • Reial Madrid: Williams-Goss (9), Musa (5), Hanga, Yabusele (11), Tavares (15) -cinc inicial-;Causeur (2), Rudy Fernández (7), Hezonja (9), Sergio Rodríguez (16), Poirier i Llull (14). Entrenador: Chus Mateo.
  • Resultats parcials:  28-23 / 19-27 / 16-11 / 34-27
  • Àrbitres: Daniel Hierrezuelo, Óscar Perea i Martín Caballero.
  • Eliminats: Cap.
  • Pavelló: Palau Blaugrana. 6.819 espectadors.

El Barça encara no ha dit l’última paraula aquesta temporada. L’equip va superar el Reial Madrid en el primer partit de la final de la Lliga Endesa (97-88). El conjunt català, que tan sols va perdre cinc pilotes, va ser capaç de recuperar un desavantatge de vuit punts al Palau Blaugrana. "Hem defensat molt millor durant la segona meitat, però és només una victòria", va reconèixer Sarunas Jasikevicius.

Si hi havia un plebiscit, Nikola Mirotic el va guanyar. Aplaudit des de la presentació, el jugador va demostrar que té l’estima de l’afició. El montenegrí, que va sumar 7 dels seus 14 punts durant els últims dos minuts i mig, va saber gestionar emocionalment una situació molt delicada. Els seguidors li van dedicar càntics durant els 40 minuts.

El millor anotador del Barça va ser Nico Laprovittola, que va sumar 19 punts, però la gran virtut de l'equip va ser el seu joc col·lectiu. Els locals van repartir 21 assistències en una nit en què Oscar da Silva es va reivindicar. L'aler pivot va sumar 10 punts en 16 minuts i va demostrar que està perfectament preparat per competir en partits de màxima exigència.

El Reial Madrid va entrar millor en el partit i va aprofitar els punts de Nigel Williams-Goss i Edy Tavares per obtenir una diferència de vuit punts (4-12). La reacció del Barça va arribar amb els teòrics suplents sobre el parquet i va aprofitar set assistències en deu minuts per accentuar el seu joc col·lectiu (28-23).

Sarunas Jasikevicius

La punteria de Sertaç Sanli, que va anotar quatre triples en els primers minuts, es va convertir en un maldecap per a Chus Mateo, que va rescatar la defensa zonal que tan bon rendiment li ha donat les últimes setmanes. La tercera falta personal de Tomás Satoransky va alterar la rotació de Saras, però el Barça dominava tant el guió de partit com el marcador (42-35). Un parcial de 2-13 va canviar l’escenari just abans del descans (47-50).

El tercer quart va rebaixar l'anotació dels dos equips, però va servir perquè el Barça tornés a recuperar la iniciativa d'un partit molt igualat (63-61). El bon treball de l'equip blaugrana li va permetre arribar als últims cinc minuts i mig amb un avantatge de 10 punts (80-70).

El Reial Madrid no es va rendir i va buscar la remuntada amb bones decisions de Sergio Rodríguez, el seu jugador més fiable, però va ser aleshores quan va aparèixer l'eficàcia d'un Barça que va cometre poques errades. Els jugadors locals van mantenir bons percentatges des de la línia de tirs lliures per assegurar-se una primera victòria de gran valor emocional. "No hem fet un mal partit, però en el tercer quart no hem tingut prou equilibri ofensivament. Hem concedit massa tirs lliures i ells han rebotejat bé", va analitzar Chus Mateo.

El club, molest

Poques hores abans de l'inici de la gran final de la Lliga Endesa, el Barça va donar la seva opinió sobre la situació de Mirotic. "Estem sorpresos per les seves declaracions, perquè no teníem ni idea que les faria. Som en una final, hem treballat molt i ell també ha fet uns bons play-offs. Quan s'acabi la temporada explicarem tota la situació i els timmings. És una decisió que ell sap i que vam prendre fa temps", va dir Joan Carles Navarro, mànager general de la secció de bàsquet del Barça.

Nikola Mirotic

"La situació de Mirotic és estranya, no ho havia vist mai en la meva carrera, però les coses són com són. Hem d'oblidar-ho, fer el nostre partit i mantenir-nos junts. El Niko és un jugador molt professional", va afegir Jan Vesely, pivot del Barça.

El segon partit de la final es jugarà diumenge (18.30 h, #Vamos) al Palau Blaugrana.