Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet / ACB 16/06/2023

Sidral gegant del Barça amb Nikola Mirotic

El jugador montenegrí carrega contra el club, que vol rescindir el seu contracte

3 min
Nikola Mirotic

BarcelonaEl Barça va comunicar a Nikola Mirotic que rescindirà el seu contracte, però encara no ha arribat a un acord sobre la quantitat econòmica que haurà de pagar-li. La vinculació del club blaugrana amb l’aler pivot montenegrí era fins al 2022, però fa un parell d’anys l’acord es va ampliar fins al 2025. El nou pacte va permetre diferir algunes de les quantitats acordades inicialment.

Segons ha pogut saber l’ARA, Joan Carles Navarro i Mario Fernández es van reunir fa algunes setmanes amb el jugador, que els va demanar sinceritat per saber la seva situació i així poder organitzar el seu futur professional. Després de parlar amb Mirotic, el club va comunicar la decisió al seu representant, Igor Crespo.

El jugador i el departament de comunicació del Barça estaven consensuant el moment de fer pública la notícia, però les posicions es van allunyar i la relació entre el club i el jugador es va enrarir. Quan TV3 va avançar la informació, els esdeveniments es van precipitar. Mirotic, que havia de parlar ahir en la roda de premsa prèvia a la final de la Lliga Endesa, va preferir evitar les preguntes dels mitjans de comunicació. El montenegrí, en canvi, va concedir una entrevista en exclusiva a Mundo Deportivo, on va negar que el club li hagi argumentat la decisió. “Primer, m’hauria agradat que se m’hagués transmès d’una altra manera, en un altre moment, amb una altra gent, potser de més amunt. El meu agent ja s’ha assegut amb ells i ha preguntat. Si és un tema econòmic, parlem-ne, ens asseiem i veiem si podem fer-hi alguna cosa”, va dir. El jugador, que no tenia permís del club, va negar que durant les últimes dues temporades li hagin demanat que s’ajusti el sou. “En cap moment el club ha parlat amb mi d’una possible rebaixa”, va sentenciar.

La secció de bàsquet del Barça està adequant la seva realitat econòmica a la que pateix l’entitat i que s’aplica des del primer equip de futbol fins a l’últim dels esports no professionals. L’entitat considera que la secció no pot quedar al marge dels esforços que estan fent tots els equips del club, així com tot els àmbits no esportius de la casa. El club es va mostrar sorprès i molest per les declaracions de Mirotic, en què assegura que mai ningú del club se li ha adreçat per tractar una rebaixa del seu contracte. El Barça reitera que ha tractat sovint la reducció de les condicions contractuals del jugador, tant amb ell com amb el seu agent, i sempre ha rebut negatives.

“Des de dins fa temps que en parlem. La seva resposta en els últims partits ha sigut increïble. El Nikola sap diferenciar les coses i nosaltres hi som per ajudar tothom. Tinc molta confiança en ell”, va analitzar Sarunas Jasikevicius, l’entrenador del Barça.

El Barça rebutja la manera d’actuar de l’agent del jugador i del seu entorn, perquè considera que anteposa els interessos econòmics i personals de Mirotic per sobre dels del club, els socis i els seus companys. “L’equip està centrat en el que ha d’estar centrat. Tenim un títol en joc i no hem de pensar en el que pugui passar d’aquí deu dies, una errada que vam cometre en altres temporades”, va explicar Àlex Abrines, que va ocupar el lloc de Mirotic en la roda de premsa prèvia a la final contra el Reial Madrid que avui comença (21 h, #Vamos).

“És una conseqüència de la realitat econòmica del club i de la secció de bàsquet. Es va fer una aposta molt gran pel Nico, una aposta amb un contracte excepcional a Europa. Ara s’ha arribat a un moment en què s’ha hagut de prendre una decisió difícil per al club i per al jugador”, va opinar Pau Gasol, excompany de Mirotic.

Milà, possible destinació

Segons el periodista italià Emiliano Carchia, Nikola Mirotic ha arribat a un acord per jugar la temporada vinent a l’EA7 Emporio Armani de Milà. El Mònaco és un altre dels equips de l’Eurolliga que s’hi havia interessat.

stats