Esports Bàsquet / ACB 14/06/2023

El Barça, molest amb el criteri arbitral

El club blaugrana està preocupat pels contactes físics dels jugadors interiors

Sarunas Jasikevicius, expulsat a Màlaga

BarcelonaSegons ha pogut saber l'ARA, les últimes actuacions arbitrals han general malestar al Barça de bàsquet. El club blaugrana ha fet arribar un vídeo a l'ACB amb algunes de les errades de les últimes setmanes. L'entitat culer ha expressat el seu malestar pel que considera un tracte desigual i demana respecte abans de la final.

El Barça considera que Sarunas Jasikevicius, que dimarts va ser expulsat per dues tècniques, ha estat tractat amb poc respecte. A més, el criteri arbitral utilitzat en jugades amb interiors de l'Unicaja també genera malestar de cara a la final contra el Reial Madrid de Tavares i Poirier.

Personalitat per desafiar el Madrid

• Unicaja: Perry (15), Brizuela (6), Barreiro (6), Ejim, Kravish (14) -cinc inicial-; Carter (9), Osetkowski (2), Thomas (4), Djedovic (2), Sima (2), Kalinoski (15) i Díaz. Entrenador: Ibon Navarro.
  • Barça: Satoransky (12), Laprovittola (6), Abrines (11), Mirotic (14), Vesely (8) -cinc inicial-; Sanli (2), Kalinic (8), Kuric (10), Jokubaitis, Nnaji (7), Da Silva (7) i Paulí (2). Entrenador: Sarunas Jasikevicius.
  • Resultats parcials: 13-23 / 24-22 / 15-28 / 23-14
  • Àrbitres: García González, Cortés y Manuel.
  • Expulsat: Sarunas Jasikevicius (dues tècniques).
  • Pavelló: Martín Carpena de Màlaga. 10.602 espectadors.

Dues victòries seguides al Martín Carpena han fet que el Barça recuperi molta credibilitat. L'equip blaugrana va superar l'Unicaja per segona vegada en tres dies (75-87) i es va endur una victòria que li permet disputar la final de la Lliga Endesa. El seu rival serà el Reial Madrid. Tot i disputar els últims minuts sense Sarunas Jasikevicius, que va ser expulsat, el conjunt català va dominar amb autoritat un partit que no era gens senzill.

L'entrenador lituà va intentar repetir el guió de diumenge, deixant fora de la convocatòria Sergi Martínez i Mike Tobey i apostant per Oriol Paulí i Oscar da Silva. Saras va tornar a allargar la rotació tant com va poder per igualar l'ambició d'un rival que va disputar el partit conscient que podia ser el seu últim compromís de la temporada. Els locals, que han sabut reunir un grup de jugadors molt pencaires, ho van donar tot contra un Barça que va mantenir un nivell de concentració adequat.

Nikola Mirotic, en acció

La defensa del Barça va condicionar els primers minuts d'un partit en què l'Unicaja va tenir uns percentatges de tir fluixos. L'equip malagueny va fallar 13 dels 18 tirs de camp durant un primer quart en què el conjunt català va construir-se una diferència de 10 punts (13-23). Kendrick Perry va tenir una actuació molt fluixa durant una primera meitat en què els visitants, que van dominar el rebot, van oferir la seva versió més sòlida. L'única mala notícia van ser les pilotes perdudes. La renda culer era de vuit punts al descans (37-45).

L'Unicaja va intentar canviar el ritme de joc apostant per atacs més curts i directes, però la seva proposta va xocar amb una defensa excel·lent del Barça. Molt concentrat i més ben col·locat, el conjunt català va dificultar els atacs d'un rival que va donar els primers símptomes de debilitat. L'equip blaugrana, que va anotar 28 punts en 10 minuts, va utilitzar un parcial de 4-22 per obrir un escletxa de 23 punts en el marcador (50-73).

Jasikevicius va ser expulsat quan va rebre la seva segona tècnica. L'entrenador lituà va recriminar als àrbitres que no aturessin el joc quan Vesely havia rebut un cop al cap i va ser sancionar per protestar. David Garcia va ser l'encarregat de dirigir els últims vuit minuts i mig del Barça. L'equip blaugrana no va trobar a faltar el seu tècnic i va fer créixer la diferència fins als 24 punts (60-84). Ibon Navarro va utilitzar una defensa zonal per buscar un canvi de guió impossible, però els seus jugadors van acabar tirant la tovallola contra un rival molt concentrat. "Hem fet un partit molt complet. L'equip ha sortit amb molta concentració i ha fet un gran esforç", va analitzar Garcia.

La final comença divendres

La final entre el Barça i el Reial Madrid començarà aquest divendres. L'equip blaugrana tindrà el factor pista a favor en una lluita pel títol que es presenta com una revenja de l'eliminació europea.