Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet / ACB 12/06/2023

Per què l'afició de la Penya demana el premi Nobel de la pau per a Yabusele?

El Madrid canvia el relat sobre el controvertit jugador francès

2 min
Yabusele i Parra

BadalonaGuerschon Yabusele va protagonitzar fa unes setmanes una de les imatges més lamentables del bàsquet contemporani. El jugador del Reial Madrid va agafar Dante Exum pel darrere i, després de practicar-li una clau de judo, el va llançar contra el parquet. L'agressió li va provocar una sanció de cinc partits a l'Eurolliga, però el francès ha pogut continuar jugant a la Lliga Endesa, on també acumula un historial de despropòsits. L'any passat va amenaçar un àrbitre, Emilio Pérez Pizarro, i aquesta temporada va provocar els aficionats del Baskonia tocant-se els genitals.

Tot i aquest currículum, el Reial Madrid ha aconseguit imposar el seu relat i transformar l'agressor en una víctima. Els crits d'assassí que l'afició de la Penya li va dedicar durant el tercer partit de la semifinal van provocar que l'ACB n'informés tant la Comissió Antiviolència com el Comitè de Competició de la Federació Espanyola. El club blanc, a qui no va agradar que la realització de Movistar enfoqués pancartes en què acusaven el jugador de violent, va mostrar el seu malestar i el Joventut es va veure obligat a emetre un comunicat. "Ser el bressol del bàsquet representa un gran honor, però també comporta una immensa responsabilitat", va recordar l'entitat verd-i-negra, que va demanar calma per al quart partit de l'eliminatòria.

Yabusele i Tomic

Els aficionats de la Penya van canviar els insults per la ironia i van exhibir pancartes demanant el premi Nobel de la pau per a Yabusele i dedicant-li càntics de MVP cada vegada que fallava un llançament. L'aler pivot, però, va tenir una bona actuació i va acabar amb 14 punts i 4 rebots.

El Joventut, eliminat

El Joventut va fer un bon partit, digne comiat a una temporada majúscula, però no va poder superar un Reial Madrid molt concentrat (73-94). L'equip blanc tenia ganes d'assegurar-se la classificació per la vida ràpida i no va badar al Palau Olímpic (3-1). "El Madrid ha sigut molt superior a nosaltres, però hem fet una temporada excel·lent. No podem estar contents, però aquest any és un èxit", va analitzar Carles Duran.

El Reial Madrid va recuperar bona part de l'encert en el tir exterior que li havia faltat últimament, però no va aconseguir obrir una escletxa important en el marcador fins al tercer quart (49-63). Tot i la rauxa de la Penya, que no volia començar les vacances, el conjunt entrenat per Chus Mateo va fer un bon tram final de partit a Badalona.

El Barça, per la seva banda, tindrà aquest dimarts (21 h, #Vamos) la primera oportunitat de tancar la seva classificació per disputar la final de la Lliga Endesa. L'equip blaugrana necessita tornar a superar l'Unicaja a Màlaga per tancar l'eliminatòria (2-1).

stats