Esports Bàsquet / ACB 11/06/2023

Jasikevicius estrena llibreta i estripa pors

L'entrenador lituà canvia el seu guió habitual i el Barça agafa la iniciativa contra l'Unicaja

Sarunas Jasikevicius

BarcelonaJugar contra l'Unicaja és pitjor que anar al dentista. Cada acció és un patiment per la intensitat amb la qual competeix l'equip malagueny, però el Barça va saber igualar-li l'energia per endur-se la victòria en el tercer partit de les semifinals de la Lliga Endesa (79-90). L'equip blaugrana es va situar a una victòria de la gran final (2-1).

A diferència d'altres vegades, en què és més fidel al seu guió habitual, Sarunas Jasikevicius va sacsejar tàcticament el seu equip per buscar la manera de sorprendre un rival molt sòlid i portar la iniciativa en el joc. "Hem jugat un partit de play-offs. Hem sabut patir i recuperar-nos dels seus cops. Aquest és el camí si vols guanyar el títol", va analitzar el tècnic lituà.

Saras va intentar allargar la rotació del seu equip donant minuts a Oscar da Silva, Oriol Paulí i James Nnaji, però l'Unicaja va saber mantenir el mateix nivell de competitivitat dels dos primers partits. L'equip malagueny, que juga sempre amb un ganivet entre les dents, va aprofitar la versatilitat de Kravish per agafar un avantatge inicial de cinc punts (17-12). El Barça va reaccionar bé, però va arribar al descans per sota en el marcador (43-40).

Quan el Barça perdia per 4 punts de diferència i Nico Laprovittola acabava de cometre la quarta falta personal (49-45), va aparèixer la millor versió de Tomás Satoransky. El base txec va liderar un parcial de 0-8 que va capgirar tant les sensacions com el marcador (49-53). L'equip blaugrana va aprofitar la inèrcia per arribar als últims deu minuts amb un avantatge de sis punts (60-66). L'últim quart del conjunt català va ser molt sòlid. Sense cometre errades i entenent molt bé qui s'havia de jugar cada llançament, el Barça va obrir una escletxa de nou punts que va accelerar el joc dels locals i va fer augmentar el seu nombre d'errades (64-73). Amb la paella pel mànec, va aparèixer la versió més sòlida dels homes de Saras. "Ells han jugat un partidàs", va reconèixer Ibon Navarro.

Ambient calent a Badalona

El Joventut i el Madrid disputen aquest dilluns (21 h, #Vamos) el quart partit de la seva semifinal a Badalona. L'ACB va traslladar tant al Comitè de Competició de la Federació Espanyola com a la Comissió Antiviolència els insults que va rebre Guerschon Yabusele. La Penya va emetre un comunitat per manifestar la seva total repulsa als càntics i insults que va proferir una part de la grada contra el jugador de l'equip blanc. "Ser el bressol del bàsquet representa un gran honor, però també comporta una immensa responsabilitat", va recordar l'entitat verd-i-negra.