Esports Bàsquet / ACB 10/06/2023

L'ACB trasllada a Antiviolència els insults contra Yabusele a Badalona

Una part dels aficionats locals han anomenat "assassí" al jugador del Madrid

Guerschon Yabusele

BadalonaL'ACB va lamentar els insults que Guerschon Yabusele va rebre al Pavelló Olímpic de Badalona durant el tercer partit de les semifinals de la Lliga Endesa entre el Joventut i el Reial Madrid i va anunciar que n'informarà la Comissió Antiviolència. "L'ACB lamenta profundament els càntics que s'han sentit durant el Joventut Badalona-Reial Madrid, en què una part de la grada local ha anomenat 'assassí, assassí' el jugador visitant Guerschon Yabusele", diu el comunicat.

A la nota també s'informa que el que ha passat en el transcurs del partit ha estat inclòs per part dels àrbitres a l'acta oficial, "donant inici al procés ordinari al Comitè de Competició de la Federació Espanyola de Bàsquet per a les competicions ACB". L'associació de clubs també remetrà un informe explicant els fets a la Comissió Antiviolència.

El Palau Olímpic va respondre a la importància del partit i es van exhaurir totes les localitats disponibles. L'ambient del pavelló va recordar el de les grans nits històriques del club verd-i-negre. L'afició local va combinar moments de rauxa i divertida ironia, com quan va celebrar la primera falta personal d'Edy Tavares, amb insults a Yabusele, el Reial Madrid i l'ACB. Els àrbitres van aturar el partit per demanar, a través de la megafonia, que no es fessin servir expressions ofensives. El partit, carregat de contactes i protestes, va ser molt difícil de gestionar per a Carlos Peruga, Óscar Perea i Fabio Fernández.

Kyle Guy

El Madrid, un os massa dur de rosegar (73-83)

Quan el Madrid té ganes de competir és el millor equip d'Europa. L'equip blanc va desactivar l'energia del Joventut a Badalona (73-83) i va recuperar la iniciativa en una semifinal de la Lliga Endesa plena de canvis de guió. La defensa del vigent campió va determinar el partit. La Penya va protagonitzar una remuntada de 25 punts, però no va poder completar la gesta (2-1). "Hem fet un mal partit. El Madrid ens ha dominat en tot, però estic content per l'últim quart", va analitzar Carles Duran.

La nit també va tenir moments emotius. Els jugadors de la Penya van disputar el partit amb el nom de Xavi Villanueva a les seves samarretes. L'exconseller, una persona clau en el dia a dia del club, va tenir un respectuós minut de silenci d'un públic que sap valorar la seva incidència en projectes clau com el del planter o el del bàsquet femení.

El primer tram de partit va fer pujada per a un Joventut que tan sols va poder anotar dos punts en els primers sis minuts. El Reial Madrid va utilitzar la seva defensa per construir-se una diferència de 16 punts i assegurar-se la iniciativa en el joc (2-16). A poc a poc, la Penya va saber recol·locar les seves peces per començar a tenir una producció ofensiva adequada (16-25).

El problema va ser que el cabal anotador del Madrid, que va sumar 48 punts en 20 minuts, va ser molt superior. Musa, Hezonja i Yabusele van liderar els atacs d'un conjunt blanc molt conscient de la dificultat del partit. Tot i mantenir els seus problemes en el tir exterior, el vigent campió va saber aprofitar els bons percentatges en el tir de dos per no abandonar la iniciativa. El Joventut, per la seva banda, va utilitzar els punts de Guy per no despenjar-se en el marcador (32-48). "La primera part han sigut els primers 20 minuts de la temporada. Ens hem frustrat una mica", va reconèixer Duran.

La diferència visitant va créixer fins als 30 punts a l'inici del tercer període (37-67). La inspiració ofensiva de Musa es va convertir en un maldecap per a un Joventut desanimat pel marcador. La Penya no va arribar als 50 punts anotats fins a l'últim quart, quan la tensió competitiva es va reduir i els locals van retallar distàncies fins a posar la por al cos al rival. L'equip verd-i-negre va retallar la renda en 25 punts (73-78), però es va quedar sense temps per completar la gesta.

El Barça, contra les cordes

El Barça visita l'Unicaja (18.30 h, #Vamos) en el tercer partit de l'altra semifinal (1-1). L'equip blaugrana està obligat a guanyar almenys un partit a Màlaga per no quedar eliminat. L'objectiu de Sarunas Jasikevicius és que els seus jugadors igualin el nivell d'intensitat d'un rival amb ganes de completar una temporada històrica. "Seria un boig si no estigués preocupat. Sabíem que eren bons en contraatacs i castigant pèrdues, però nosaltres hem de millorar en allò en què som superiors. Un entrenador sempre està preocupat", recorda l'entrenador lituà.